Tarih: 16.01.2023 09:04

KOOPERATİFTE SEÇİM HEYECANI

Facebook Twitter Linked-in

Genel kurula, esnafın efsane başkanı olarak tanınan Yörük Mustafa lakaplı Mustafa Şahin’in tek aday olarak katılması bekleniyor. 

GAZİPAŞA’DA başkanlığını esnafın efsane başkanı olarak bilinen Yörük Mustafa lakaplı Mustafa Şahin’in yaptığı Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi, 2021-2022 Yılları Birleştirilmiş Olağan Genel Kurul Toplantısını 28 Ocak Cumartesi günü gerçekleştirecek. Saat 10.30’da başlayacak toplantı, Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Düğün ve Konferans Salonu’nda yapılacak. Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu, Bölge Birliği Temsilcileri ve Dış Denetçinin belirleneceği seçime, Yörük Mustafa’nın tek aday olarak katılması bekleniyor. 

GENEL KURULDA ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLECEK

28 Ocak Cumartesi günü gerçekleştirilecek genel kurul toplantısında önemli gündem maddeleri masaya yatırılacak. Yoklama ve açılışla başlayacak toplantı, başkanlık divanının oluşturulması ile devam edecek. Ardından saygı duruşuna durulup, İstiklal Marşımız okunacak. Toplantıda, 2021 ve 2022 yıllarına ait Yönetim Kurulu Yıllık Çalışma Raporları ve Denetim Kurulu Raporları ile 2021 ve 2022 yıllarına ait Bilanço ve Gelir-Gider tabloları okunup, Yönetim ve Denetim Kurullarının ibraları oylanacak. Yine toplantıda, 2023 ve 2024 yılları olağan genel kurullarının birleştirilerek 2025 yılında yapılması hususu ile bakanlık tarafından hazırlanan “Örnek Ana Sözleşme İntibakı ve kooperatif tarafından yapılan ve yapılacak olan bağış ve yardımlar görüşülerek karara bağlanacak. 

ESNAFA YAPILAN GERİ DÖNÜŞSÜZ YARDIMLAR HAKKINDA BİLGİ VERİLECEK

Genel kurul toplantısında; pandemiden etkilenen, başına kaza gelen, ağır hasta olan ve raporlarla belgelenerek, ESSAN EKK Organizasyon Emlak Sanayi Ticaret Şirketi’nden 253 esnafa yapılan 372 bin liralık geri dönüşsüz yardımlar, kooperatif ortaklarının bilgi ve onayına sunulacak. 

YENİ BİNADA YER ALAN OFİS VE DÜKKANLARIN FİYATLARI BELİRLENECEK

28 Ocak Cumartesi günü gerçekleştirilecek genel kurulda, Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin efsane Başkanı Mustafa Şahin tarafından kooperatife kazandırılan, Pazarcı Mahallesi, Gemiyakası Caddesi üzerindeki eski hizmet binasının bulunduğu alana yapılan projede yer alan ofis ve dükkanların satış bedelleri belirlenecek. Yine projede satılmayan ofis ve dükkanların kiraya verilmesi hususunda Yönetim Kurulu’na yetki verilmesi oylanacak. Yine genel kurulda kooperatife ait hizmet arcının satılması ve yerine yeni bir hizmet aracının alınması hususu görüşülüp karara bağlanacak. 

YÖRÜK MUSTAFA’NIN TEK ADAY OLMASI BEKLENİYOR

Genel kurulda 2023 ve 2024 yılları tahmini bütçeleri ayrı ayrı görüşülerek karara bağlanacak. Yönetim ve Denetim Kurulu ile Dış Denetçi 2023 ve 2024 yıllarında ödenecek aylık ücretler de belirlenecek. Ardından Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu, Bölge Birliği Temsilcileri ve Dış Denetçinin belirleneceği seçime geçilecek. Genel kurula, Gazipaşa esnafının hamsi Yörük Mustafa lakaplı Mustafa Şahin’in tek aday olarak katılması bekleniyor.

Öte yandan, 28 Ocak’ta yapılacak genel kurulda çoğunluk sağlanamadığı takdirde genel kurul 4 Şubat 2023 tarihinde aynı adres ve saatte aynı gündem maddeleriyle toplanacak. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —