KOOPERATİFİN BAŞKANI KÜÇÜKBALLI OLDU

AĞUSTOS ayı içinde resmen kurulan S.S.Güneyköy Mahallesi Sulama Kooperatifi, ilk genel kurulunu yaptı. Kooperatif başkanlığına kooperatifin kuruluşuna öncülük eden Muhtar Yahya Küçükballı seçildi.

GÜNDEM 21.09.2023 08:42:00 0
KOOPERATİFİN BAŞKANI KÜÇÜKBALLI OLDU

Güneyköy Mahalle Muhtarı Yahya Küçükballı başta olmak üzere diğer destekçilerin de katılımı ile hayata geçirilen S.S.Güneyköy Mahallesi Sulama Kooperatifi, ağustos ayı sonunda resmen kurulmuştu. Güneyköy Mahallesi’nde yapılan tarımsal üretimin can damarı olan sulama kooperatifinin ilk genel kurulu, 19 Haziran Salı günü Güneyköy Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Açılış ve yoklama ile başlayan S.S.Güneyköy Mahallesi Sulama Kooperatifi Genel Kurulu, saygı duruşuna durulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam etti. Başkanlık divanının oluşturulmasının ardından yeni üye kayıtlarıyla ilgili görüşmeler gerçekleştirildi. Ardından, başkan ve yönetim kurulunun belirlenmesi için seçim yapıldı. Kooperatif başkanlığına kooperatifin kuruluşuna öncülük eden Güneyköy Muhtarı ve Gazipaşa Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Yahya Küçükballı seçildi.

 

“KOOPERATİF OLMADAN İŞ YAPMANIN ZOR OLDUĞUNU GÖRDÜK”

Genel kurul sonrası gazetemize açıklama yapan Küçükballı, “Güneyköy Mahallemize hayırlı uğurlu olsun. Güneyköy Sulama Kooperatifinin kurulumunu geçtiğimiz ağustos ayında resmi olarak tamamladık. Şimdide kooperatifimizin ilk genel kurulunu yaptık. Arkadaşlarımızın ve üyelerimizin katılımıyla başkan seçildim. Başkan yardımcısı da Hakan Büyükballı oldu. Artık girdilerin ve maliyetlerin yükselmesinden dolayı kooperatifin kaçınılmaz olduğu yönünde mahallelilerimizle toplandık ve görüş bildirdik. Artık kooperatif olmadan iş yapmanın zor olduğunu gördük. 2014’te gelen büyükşehir yasası ile birlikte muhtarlıkların tüzel kişiliğinin kaldırıldığını biliyoruz. Bu yüzden de hem mahallemizin tüzel kişiliği ve resmi yönden işleri yürütebilmemiz için kooperatifi kurduk. Sulama kooperatifini kurabilmek için su bulunması gerekiyordu ve biz de 3 yıl içinde gerekli suyu bularak kurduk ve kurulum sürecini de 3 yıl önce başlattık. Kooperatifimizin kuruluş amacı, çiftçilerimize destek olarak, kolaylık sağlamaktır. Maliyetlerin yükselmesiyle beraber bir kişinin sondaj vurma şansı kalmadı. Biz de mahallelilerimizle toplanarak beraber çözüm bulduk. Şu anda 473 çiftçimize sulama desteği sağlıyoruz. Kooperatifte öncelikli hedefimiz; sulamayı genişletip yeni sular takviye ederek sistemi daha güçlü hale getirmek. Üretim olmazsa maliyet artar, mecburen üreteceğiz” dedi. >Aysel YILDIZ