KOOPERATİF MÜLAZIMAĞAOĞLU’NA EMANET

Efsane Başkan Yörük Mustafa’nın hayatını kaybetmesinin ardından boşalan Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlığı, Nihat Mülazımağaoğlu’na emanet edildi.

GÜNDEM 29.09.2023 11:05:00 0
KOOPERATİF MÜLAZIMAĞAOĞLU’NA EMANET

GAZİPAŞA’DA, esnafın Efsane Başkanı Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı (Yörük) Mustafa Şahin’in hayatını kaybetmesinin ardından boşalan kooperatif başkanlığına kim gelecek? Sorusu netlik kazandı. Geçtiğimiz gün Gazipaşa’ya gelen 6. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural ile kooperatif yöneticileri bir toplantı gerçekleştirdi. Yapılan toplantıda, Şahin’in başkanlığı döneminde Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanvekilliği görevini yürüten kooperatifin tecrübeli ismi Nihat Mülazımağaoğlu, kooperatifin yeni başkanı oldu. Bir kişi eksilen kooperatif yönetim kurulu asil listesine, yedek listede birinci sırada bulunan Nurettin Ceylan eklendi. Kooperatif başkanlığını devralan Mülazımağaoğlu, 28 Ocak 2027’de yapılacak seçimli genel kurula kadar, kooperatife başkanlık edecek. 

 

ESNAFLARIMIZ VE GAZİPAŞA’NIN MENFAATLERİ ÇOK ÖNEMLİ

Gazipaşa ve kendileri için üzücü geçen bir sürecin ardından başkanlık görevini devraldığını dile getiren Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Nihat Mülazımağaoğlu, “Keşke başkanımız yaşasaydı ve görevine devam etseydi. Fakat takdir Allah’tan. Esnaflarımız ve Gazipaşa’nın menfaatleri için kooperatifimizin faaliyetlerine devam etmesi gerekiyor. Bizler, kooperatifimizi Efsane Başkanımızın emaneti olarak görüyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımıza devam edip, esnaflarımızın ve Gazipaşa’nın gelişmesi için elimizden geleni yapacağız. Başkanımızın yaptığı çalışmalarla Türkiye’nin en iyi kooperatifleri arasına giren Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifimizi daha iyi noktalara getirmeyi kendimize hedef belirledik. Başkanımızla birlikte esnaflarımız ve Gazipaşa için yaptığımız çalışmalarımız devam edecek” dedi. 

 

KOOPERATİFTE KREDİLERİN AÇIK

Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin esnafın hizmetinde olduğunu belirten Mülazımağaoğlu, kooperatifte kredilerin açık olduğunu dile getirdi. Esnafların kredi taleplerini karşıladıklarını belirten Mülazımağaoğlu, kredi ihtiyacı olan üyelerin kooperatife başvuruda bulunup, kooperatife ayrılan plasmandan kredi çekebileceğini söyledi. 

 

“O’NUN YAPTIKLARINI SAYMAKLA BİTİREMEYİZ”

Yörük Mustafa için, “Gazipaşa çok değerli bir ismini kaybetti” diyen Mülazımağaoğlu, “O’nun yaptıklarını saymakla bitiremeyiz. Gazipaşa’ya kattığı değerler ortada. Başkanımızı kaybetmenin acısı hepimizin içini yakıyor. Ailesinin, yönetimimizin, sevenlerinin ve Gazipaşa’mızın tekrardan başı sağ olsun” şeklinde konuştu. 

 

İŞTE GÜNCEL KADRO

Nihat Mülazımağaoğlu başkanlığında oluşan Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi yönetim kurulu, İbrahim Polat, Bahtiyar Aslan, Ali İhsan Yılmaz ve yedek listeden gelen Nurettin Ceylan isimlerinden oluşuyor. İbrahim Polat, yeni kooperatifin başkanvekilli olurken, Hasan Tuncel ve Yusuf Kaplan denetim kurulu üyeliğine devam edecek. >Selçuk ÖZTÜRK