Tarih: 26.10.2023 15:08

KOOPERATİF CAN SUYU OLDU

Facebook Twitter Linked-in

GAZİPAŞA Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Gazipaşa esnafına adeta can suyu oldu. Ekonomik sıkıntıdan kurtulmak için çözümü kredi kullanmakta bulan esnaflar çektikleri kredilerle borçlarını kapattı, dükkanlarını yeniledi ve işlerini büyütme imkanı buldu.

 

9 AYDA 235 MİLYON 615 BİN TL KREDİ VERİLDİ

Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Nihat Mülazımağaoğlu, ilçe esnafının ekonomik açıdan sıkıntılı süreçler geçirdiğine dikkat çekerek, esnafın dar boğazda olduğu bir dönemde kooperatif olarak verilen kredilerin esnafa adeta can suyu gibi geldiğini ve esnafa yeni ufuklar açtığını dile getirdi.

Başkan, 1 Ocak 2023 tarihinden 30 Eylül’e kadar yılın 9 ayında kooperatif olarak 652 esnafa toplam 235 milyon 625 bin lira kredi kullandırdıklarını açıkladı.

 

GEÇEN YILA ORANLA YÜZDE 270’LİK ARTIŞ

Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’ne kayıtlı 1845 esnafın olduğunu belirten Mülazımağaoğlu, “ Geçen yıl ilk 9 ayda 440 esnafa toplam 83 milyon 500 bin lira kredi verilmişti. 2022’ye oranla bu yıl kooperatifimizden çekilen kredi oranında yüzde 270’lik bir artış gözlemlendi.” şeklinde konuştu.

 

“TAKİP ORANIMIZ HER ZAMAN YÜZDE 0”

Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Nihat Mülazımağaoğlu, kooperatif olarak Gazipaşa’nın Türkiye genelinde takip oranı açısından ilk sıralarda yer aldığını dile getirerek, şöyle devam etti: “ Takip oranımız yüzde sıfır. Kooperatifimizin plasmanı çok iyi durumda. Plasman limitimiz 500 bin lira, azami ise 100 bin lira.”

 

“İHTİYACI OLAN HER ESNAFA KREDİ KULLANDIRIYORUZ”

İhtiyacı olan her esnafa kooperatif olarak kredi desteği verdiklerini belirten Mülazımağaoğlu, desteklerinden dolayı Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Başkanı Abdülkadir Akgül’e, 6. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural’a ve Halk Bankası Genel Müdürlüğü’ne teşekkür etti.>Vildan RENDE




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —