Tarih: 26.08.2023 13:23

KONGRENİN KAZANANI FAHRİ OĞUZ

Facebook Twitter Linked-in

CHP Gazipaşa İlçe Teşkilatı’nın olağan kongresi saat 12.00’de başladı. Gazipaşa Kültür Merkezi’nde düzenlenen kongreye CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, CHP Antalya milletvekilleri, 28. Dönem CHP Antalya Milletvekili adayları, CHP İlçe Başkanı Yavuz Demir, ilçe başkan adayları Fahri Oğuz ve Fırat Aksungur ile diğer ilçelerden gelen siyasiler ve çok sayıda partili katıldı.

 

“CHP’NİN KONGRELERİ BİRER VATAN MÜCADELESİDİR”

Kongrede ilk olarak söz alan Fırat Aksungur şöyle konuştu: “Değerli üyeler, bazı toplantılar şekil açısından benzer olsa da içerik bakımından farklı olabilir. Normal şartlarda bir kadın eylemi kadın haklarını gündeme getirmek için yapılan bir eylem olabilir ama kuruluş mücadelesi döneminde Halide Edip Adıvar’ın yaptığı eylem, bir vatan mücadelesidir. Genel geçer şartlarda Cumhuriyet Halk Partisi’nin kongreleri sadece başkanın yönetimi için ve kurul delegeleri seçimi için ve partinin sorunlarının tartışıldığı bir toplantı olabilir ama bu durumda CHP’nin kongreleri birer vatan mücadelesidir. Bu nedenle bu vatan mücadelesine gelen tüm dostlarımı ayrıca saygıyla selamlıyorum. İnsanlara işkence edenler ilkel, dar kafalı insanlardır. Ne olursa olsun ilkeldirler. Hasan ve Hüseyin’i Kerbela’da şehit eden onlardır. Kubilay’ın başını kesen onlardır. Sağcısı ile solcusu ile gençlerimizi öldüren onlardır. Bunların Batı huylarının insanlık yasasında da yeri yoktur” dedi.

 

“HEDEF CHP’NİN GAZİPAŞA’DAKİ BİRİNCİ PARTİ KONUMUNU KORUMAK”

Hedeflerinin Gazipaşa’daki birinci parti konumunu korumak olduğunu dile getiren Aksungur, “Şunu bilin ki; Toroslar’a çıkınca bir çadır görürseniz ve o çadırın dumanı tütüyorsa bilin ki bizi hiçbir güç yenemez. Birleşe birleşe kazanacağız ve birbirimizi kucaklayacağız. Yıllardır yapılan iktidarın politikalarını halka şikâyet etmek şeklindeki muhalefet anlayışı geride kaldı. Önümüzdeki yerel seçimlerde Gazipaşa’mıza bunların anlatılması gerekmektedir. Mesele; özünde ve kalbinde CHP ilke ve inkılapları olan Gazipaşa’nın CHP’lilerini ve gönlünde CHP varken başka partileri destekleyen vatandaşlarımızın gönlünü kazanabilme meselesidir. Bu nedenle bizim için önümüzdeki ilk hedef; CHP’nin Gazipaşa’daki birinci parti konumunu korumaktır” şeklinde konuştu.

 

“BİZ KIVILCIM DEĞİL KOCAMAN BİR ATEŞ YAKMAYA GELİYORUZ”

Aksungur’un ardından kürsüye çıkan Fahri Oğuz ise keyifli bir kongre süreci geçirdiklerini belirterek şöyle devam etti: “Çok zor süreçlerden geçtik. Gecelerimizi gündüzümüze kattık fakat geçtiğimiz seçimlerde istediğimiz sonuçları alamadık. Tüm Türkiye’de şanlı örgütümüz elinden gelenin fazlasını yaptı. Bütün örgütümüze teşekkür ediyorum. Ama istediğimiz sonucu alamamış olmamız, buna rağmen pes edeceğimizi düşünen, meydanı boş bırakacağımızı hayal eden varsa söylüyorum; burada sadece et ve kemikten oluşmuş insanlar yok, burada kurşunların bile işleyemeyeceği isimler var. Burada Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün neferleri var. Burada Cumhuriyet Halk Partisi var, burada Cumhuriyet Halk Partisi gençliği var. Hayallerimizi, projelerimizi yaklaşık 3 aydır size anlatıp sizlerle dertleştik çok keyifli bir kongre süreci geçirdik. Bu süreçte Fırat kardeşimle beraber yan yana, kol kola ve omuz omuza çalıştık. Bizim yollarımız ülkemizin başkentinde iki arkadaşın üniversite yıllarında Gençlik Kolları ile başladı, bu kongre ile taçlanıyor. Bu sözü ikimizin adına veriyorum. Bu yaşadığımız kongreden sonra da ikimiz de yan yanayız. Kimsenin şüphesi olamaz. Biz kıvılcım değil kocaman bir ateş yakmaya geliyoruz, çünkü bize kıvılcım yetmez. Düşünüyorum, evlatlarımız için, geleceğimiz için neler yapabiliriz diye. Onlar için sadece taşın altına elimizi koymaya değil gövdemizi de koymaya geliyoruz.”

 

“ORTAK AKILLA YÖNETECEĞİZ”

Oğuz, yerel seçimleri hatırlatarak “Talip olduğumuz bu görevde önümüzde kazanılacak bir yerel seçim var. Bu seçimin nasıl kazanılacağını hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu göreve talip olduğumuz ilk andan beri partimizi ortak akılla yöneteceğimizi, buna önem verdiğimizi söyledik. Bu partimizin ortak aklı, önümüzdeki yerel seçim için bize gerekenleri anlatıyor. Geçmişteki hatalarımızdan dersler çıkartarak 2019’da ise neleri doğru yaptığımıza bakarak önümüzdeki yerel seçimin nasıl kazanılacağı çok açık ve net bir şekilde ortadadır. Gazipaşa’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin Belediye Başkan adayı 2019’da da olduğu gibi bundan sonra da olacağı gibi sadece tüm üyelerin katılımıyla ön seçimle belirlenir. Partimizin demokrasi anlayışı olan sandık, bizim kutsalımızdır. Bunu da buradan siz değerli örgütümüze, tüm Gazipaşa’ya haykırıyorum; Bu da burada size sözümdür. Zaten bizim olan bir belediyeyi tekrar kazanacağımızın sözünü bir ilçe başkanı vermez, veremez. Bu bizim boynumuzun borcudur. 2024 yerel seçim zaferimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bundan dolayı şimdiden Cumhuriyet Halk Partisi Gazipaşa İlçe Örgütü’nü 2024 yerel seçim galibiyetini kutluyorum.” İfadelerine yer verdi.

 

“ULU ÇINARIMIZ 100 YAŞINA GİRİYOR”

Gazipaşa’da her iki seçmenden birinin oyunu almak istediklerini belirten Oğuz, “ Yani %50+1 oy almayı hedefliyoruz. İnanıyorum ekibimize inanıyorum, sizlere güveniyorum. Gazipaşa Cumhuriyet Halk Partisi ailesine inanıyorum, Gazipaşa’da %50+1 oyu alacağız. Bizim tek derdimiz ve hedefimiz yerel yönetimler seçimi değil, çok daha fazlası. Kıvılcımı değil ateşi yakacağız. Sokakta, meydanda, işte, okulda, üniversitede... Her yer bu yaktığımız ateşle aydınlanacak. Geleceğimizi, gençlerimizi aydınlatacağız. Çünkü en önemli gururumuz gençliğimiz yani geleceğimiz. Geleceğimize sahip çıkmalıyız ki yaşamaya, umut etmeye, güzel günlere olan inancımız hiç bitmesin. İnancımızı yeşerteceğiz. Biz aydınlanmaya, sahip çıkmaya geliyoruz. Bu da sizlere sözümüz olsun. Burada iş hepimize düşüyor. Tüm delegelerimizden tüm üyelerimizden bir isteğim var: Partimiz, ulu çınarımız 9 Eylül’de 100 yaşına giriyor. 9 Eylül’e kadar öncelikle delegelerimiz olmak üzere herkesten en az 1 tane 30 yaş altı genci partiye üye yapmaya davet ediyorum. Partimizin 100. Yaşında Gazipaşa’dan tüm Türkiye’ye bir mesaj göndereceğiz. Bu mesaj; geleceğimiz gençliğimiz, gençliğimiz, geleceğimiz.

 

“ŞİMDİ SIRA 53 MAHALLEDE”

Yakacağımız ateşin sözünü birlikte verdiğimiz çok değerli arkadaşlarımı sizlere takdim etmek istiyorum: Aynur Aksoy, Gizem Aksoy Bıçak, Ahmet Önder Başaran, Halil İbrahim Berk, Yusuf Özgür Bilgili, Harun Ceylan, Lütfiye Çağlar,  Umut Veli Çelik, Gülhan Erdoğdu, Ahmet Karataş, Kader Özbudak, Mustafa Salman, Murat Yalçın, Fuat Serdar Yaman. Sizlere söz veriyoruz, ateşi yaktım şimdi sıra 53 mahallede.

Ey Büyük Atatürk, açtığın yolda gösterdiğin hedefe, kurduğun Cumhuriyet Halk Partisi’nde sonsuza kadar yürüyeceğimize kendim ve ekibim adına söz veriyorum, teşekkür ediyorum.” dedi.

 

211 OY KULLANILDI

Kongrede konuşmaların ardından oy kullanma işlemine geçildi. Saat 17.00’de sona eren oy kullanma işleminin ardından oyların sayımı yapıldı. Yapılan sayım sonucunda 128 oy alan Fahri Oğuz, CHP Gazipaşa İlçe Başkanı seçildi. Kongrede Fırat Aksungur 82 oy alırken, 1 oy ise geçersiz sayıldı. >Vildan RENDE

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —