Tarih: 13.09.2023 10:21

KONGRELER VE ATAMALAR TAMAM

Facebook Twitter Linked-in

GAZİPAŞA’DA son bir ayda AK Parti, CHP ve İYİ Parti’de ilçe başkanlarında değişiklik yaşandı. MHP’nin ilçe kongresinde mevcut İlçe Başkanı Terzi güven tazelerken, CHP’de Fahri Oğuz kongreyi önde tamamladı. İYİ Parti’de Yunus Görgülü, AK Parti’de ise Ramis Yiğit atama ile partilerinin yeni ilçe başkanı oldular. 

 

Gazipaşa’da, son bir ayda dört büyük partide önemli gelişmeler yaşandı. 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri’ni geride bırakan AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti, 2024 seçimlerine yönelik hazırlıklar yürüttü. Kongre sürecini ve ilçe başkanı belirleme sürecini hızlı şekilde tamamlayan partililer, 2024’ün nabzını tutmak için çalışmalarına şimdiden başladı. 

 

ÖZGÖRÜ GİTTİ, GÖRGÜLÜ GELDİ

İlk sıcak gelişme 27 Temmuz tarihinde İYİ Parti’de yaşandı.  26 Kasım 2022 tarihinde yapılan İYİ Parti Gazipaşa İlçe Kongresi’ne tek liste ile giren İYİ Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Av. Nazmiye Gül Özgörü, ilçe başkanlığı görevinden istifa etti. Nazmiye Gül Özgörü’nün istifası sonucunda boşalan İYİ Parti İlçe Başkanlığı görevine, Yunus Görgülü getirildi. O süreçte İYİ Parti Gazipaşa İlçe Başkanlığı’na aday olduğunu açıklayan Görgülü, İYİ Parti İlçe Yönetimi tarafından oy birliği ilçe başkanı seçildi.

 

CHP KONGREYE GİTTİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gazipaşa İlçe Örgütü’nde geçtiğimiz ay kongre heyecanı yaşandı. 25 Ağustos’ta gerçekleştirilen ve Fahri Oğuz ve Fırat Aksungur’un yarıştığı 2 adaylı CHP Gazipaşa İlçe Kongresi’nde kazanan Fahri Oğuz oldu. Son iki yıldır CHP Gazipaşa İlçe Başkanlığı’nı yürüten Yavuz Demir, görevi CHP’nin yeni İlçe Başkanı Fahri Oğuz’a devretti. 

 

TERZİ MHP’DE GÜVEN TAZELEDİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gazipaşa İlçe Başkanlığı Olağan İlçe Kongresi, geçtiğimiz cumartesi günü tamamlandı. 2016 yılından bu yana MHP Gazipaşa İlçe Başkanlığı görevini yürüten Başkan Terzi, tek liste ile aday olduğu kongrede yeniden ilçe başkanı seçildi.

 

DOĞAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN İSTİFA ETTİ

AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan, 29 Ağustos tarihinde 2024 yerel seçimlerinde partisinden belediye başkanı aday adayı olmak için AK Parti İlçe Başkanlığı görevinden istifa etti. 15 gündür boş olan AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanlığı görevine, Gazipaşa’dan 4 isimle birlikte Ankara’ya mülakata çağrılan AK Parti’nin eski yöneticilerinden Ramis Yiğit atandı. 

Öte yandan İYİ Parti, CHP ve AK Parti’de ilçe başkanı olan isimlerin genç olması dikkat çekti. Sosyal medyaya da konu olan durum, CHP, AKP ve İYİ Parti’ye; “Taze kan” yorumlarına neden oldu. >Selçuk ÖZTÜRK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —