KOMŞUDAN KIBRIS'A SEFERLER BAŞLADI

GAZİPAŞA’NIN doğu komşusu Mersin’in Anamur ilçesinden Yavru Vatan Kıbrıs’a feribot seferleri dün itibariyle başladı. Seferler pazartesi, çarşamba, cuma ve pazar günleri olmak üzere, haftanın 4 günü karşılıklı gerçekleşecek.

GÜNDEM 13.06.2024 10:51:00 0
KOMŞUDAN KIBRIS

Mersin’in Anamur ilçesi ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) arasında feribot seferi 12 Haziran yani dün itibariyle başlatıldı. Anamur İskelesi’nden Girne Limanı’na yapılan seferler, pazartesi, çarşamba, cuma ve pazar günleri olmak üzere, haftanın 4 günü gerçekleştirilecek. Piyale Paşa deniz otobüsü tarafından yapılacak seferler Anamur’dan saat 11.00 başlayacak. Yolcular yaklaşık 2 saatlik deniz yolculuğunun ardından Girne Limanı’na ulaşabilecek. Kıbrıs’tan Anamur’a dönüş seferleri ise 18.00’da gerçekleşecek. Anamur’dan başlatılan seferler, Kıbrıs’a gitmek isteyen Gazipaşalı vatandaşlar içinde kolaylık sağlayacak. 


“TURİZM CANLANACAK”
Öte yandan Anamur-Kıbrıs arasında başlatılan seferlerin Anamur turizmine katkı sağlayacağını dile getiren Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz; “Anamur halkı adına bizlerde çok heyecanlıyız. Bu feribot seferleri ile Dünya’ya açılacağız. Bildiğiniz gibi Anamur, Tarım kenti olmasının yanında, bir turizm cenneti, 17 kilometrelik sahil şeridimiz, mağaralarımız, Mamure Kalemiz, Ören Antik Kentimiz görülmeye değer yerler. Bu seferlerle Anamur’da tarımın yanında turizminde canlanacağına inanıyorum” dedi. >Selçuk ÖZTÜRK


Anahtar Kelimeler: KOMŞUDAN KIBRIS' SEFERLER BAŞLADI