KOÇAKOĞLU KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

TÜRKİYE Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıldönümü kapsamında düzenlenen etkinliklerde Doç. Dr. Bedia Koçakoğlu konferans verdi.

GÜNDEM 27.10.2023 12:43:00 0
KOÇAKOĞLU KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

Gazipaşa Kaymakamlığı tarafından Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıldönümüne özel etkinlik ile dün saat 14.00’da “Yüz Yıllık Destan” konulu konferans düzenlendi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Gazipaşa Kültür Merkezi’nde yapılan konferans, öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü. Öğrencilerin merak ettiği hususlar üzerinde daha çok durarak Cumhuriyet döneminde savaşların nasıl kazanıldığı değil, savaş ruhunu ele alarak değerlendirme yaptı. İstiklal Marşı’na dair incelemelerde bulunan Koçakoğlu, İstiklal Marşı’nda geçen “korkma” kelimesinin toplum tarafından yanlış anlaşıldığını ve asıl anlamının hikayesini geniş çaplı anlatarak bilgilendirme yaptı.

 

SAVAŞ RUHUNU ANLATTI

Koçakoğlu, Cumhuriyetin olmadığı zamanlarda ve cumhuriyetin kurulduğu dönemlerde yaşanan olayları, insan hayatın, savaşlarda askerlerin ruhsal halini, savaş ruhunu, savaşların kazanılmasında etkili faktörleri ve cumhuriyete dair daha pek çok şeyi anlatarak sorulan soruları da cevapladı. Gazipaşa okullarının öğrencilerinin, öğretmenlerinin ve müdürlerinin katılımıyla zenginleşen konferans, öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü. Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bedia Koçakoğlu’nun öğretim hayatında edindiği deneyimlere ve hayat hikayelerini göz önüne alarak Cumhuriyet ruhu ile karşılaştırıp ders çıkarılması gerektiğini belirten Koçakoğlu, engin bilgileriyle konferansa katılanları aydınlattı.

Konferansa katılanlar arasında ise; İlçe Kaymakamı Orhan Altun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bilal Dal, Ak Parti Gazipaşa Belediye Başkan Aday Adayı Ali Doğan, Gazipaşa Eğitim Bir-Sen Sendika Başkanı Şenol Görgülüer, Çınar Gazipaşa Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yunus Koç, İlçe Müftüsü Fahri Başar ve okul müdürleri yer aldı.>Aysel YILDIZ


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27