Tarih: 11.07.2023 11:49

KİRLİ DENİZ ROTAVİRÜS SAÇIYOR

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa’da son günlerde ishal, kusma, yüksek ateş ve mide bulantısı şikayetiyle hastaneye başvuran 334 kişiden 28’ine rotavirüs teşhisi konulurken, 15 kişinin de hastanede yattığı öğrenildi. Denizlerde son yapılan test sonuçlarına göre ise Kahyalar Sahili dışındaki yüzme alanlarının riskli olduğu ortaya çıktı. 

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Mustafa Aksoy’un “Gazipaşa’da ASAT’a bağlı arıtmadan denize bırakılan kirli atıklar nedeniyle hastanenin acil ve enfeksiyon bölümleri dolup taştı” açıklaması Gazipaşa’da büyük yankı uyandırdı. Aksoy’un yaptığı açıklamaların ardından gözler ASAT ve Gazipaşa Devlet Hastanesine çevrildi. Yaşananlarla ilgili Gazipaşa Devlet Hastanesinden bilgi alan haber merkezimiz, denize bağlı enfeksiyon kapan ve Rotovirüs testi pozitif çıkan hastaların sayısına ulaştı. 

334 KİŞİDEN 28’İNE ROTAVİRÜS TEŞHİSİ KONULDU, 15 KİŞİ HASTANEDE YATIYOR

Gazipaşa’da son günlerde ishal, kusma, yüksek ateş ve mide bulantısı şikayetiyle hastaneye başvuranların sayısında artış yaşandığı öğrenildi. Hastaneye başvuru yapanların ortak özellikleri ise denize girmeleri. Gazipaşa Manşet Gazetesi’nin edindiği bilgiye göre, 15 Haziran-10 Temmuz tarihilerini kapsayan 25 günde 334 kişi ishal, kusma, yüksek ateş ve mide bulantısı şikayetiyle hastaneye başvuru yaptı. Acil servis ve polikliniklerde tedavi edilen ve 334 kişiden 28’ine rotavirüs teşhisi konuldu. 15 kişinin ise hastanede yatarak tedavisi devam ediyor. Gaita mikroskobisi gerçekleştirilen hasta sayısı ise 146 olarak kayıtlara geçti. 

SAHİLLERİMİZDE TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR

İshal, kusma, yüksek ateş ve mide bulantısı şikayetiyle hastaneye başvuranların sayısının arttığı Gazipaşa’da, deniz kirliliği de baş gösteriyor. 4 Temmuz 2023 tarihinde sonucu çıkan testlere göre, vatandaşların en çok tercih ettiği Selinus Sahili’ndeki deniz suyunun diğer sahillere göre daha kirli olduğu ortaya çıkmıştı. Yine 4 Temmuz’da yapılan testlere göre; Selinus yüzme alanı orta, Bıçkıcı (Kahyalar) yüzme alanı iyi, Hal Limanı yüzme alanı iyi, Kızılin yüzme alanı iyi, Muzdeniz yüzme alanı iyi, Taşkesildi (Poyraz Limanı) yüzme alanı iyi olarak kayıtlara geçmişti. Artan şikayetlerin ardından kıyı kesimlerinden numune alınarak 7 Temmuz’da yeniden test yapıldı. Son yapılan testlere göre, Selinus Sahili ile birlikte Koru Sahili, Kızılin yüzme alanı, Muzdeniz yüzme alanı, Taşkesildi (Poyraz Limanı) yüzme alanında kirliliğin arttığı ve su kalitesinin iyiden orta dereceye düştüğü oraya çıktı. Testlerde sadece Kahyalar Sahilinin ise iyi olduğu tespit edildi.

AKSOY NE DEMİŞTİ?

Mustafa Aksoy, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Gazipaşa Belediyesi, Gazipaşa Kaymakamlığı ve Antalya Valiliği’ni etiketlediği sosyal medya paylaşımında “Gazipaşa’nın güzelim denizinde son günlerde Antalya Büyükşehir’e bağlı ASAT’ın arıtmasından denize bırakılan kirli atıklardan dolayı hastanenin acil servisi ve enfeksiyon bölümleri dolup taşmakta. ASAT’a bağlı arıtmadan denize bırakılan kirli atıklar hem denizi hem de denize giren yerli ve yabancı insanlarımızın sağlığını tehdit etmekte. Acil önlemlerinizi alınız muhterem yetkililer” dedi. >Geylani TOPALOĞLU




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —