‘KIRIM KONGO KANAMALI ATEŞİ’ ANLATILDI

İLÇE Sağlık Müdürlüğü bünyesinde görevli Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Mültehan Evran tarafından Gazipaşa Halk Eğiti m Merkezi’nde kurs gören öğrencilere Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hakkında bilgilendirme yapıldı.

EĞİTİM 2.08.2024 10:14:00 0
‘KIRIM KONGO KANAMALI ATEŞİ’ ANLATILDI

İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından vatandaşlar ve öğrencilere yönelik verilen eğitim ve bilgilendirmeler devam ediyor. Bu kapsamda; İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde görevli Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Mültehan Evran tarafından Gazipaşa Halk Eğitim Merkezi’nde yaz kurslarında faaliyet gösteren öğrencilere Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hakkında bilgilendirme yapıldı. Öğrencileri hastalık hakkında bilgilendiren Uzman Dr. Evran,  öğrencilerin merak ettiği soruları da cevaplandırdı.
 

ÖĞRENCİLERE UYARIDA BULUDU
Kırım kongo kanamalı ateşi hastalığının özellikle kene ısırıkları yoluyla insanlara bulaşabilen oldukça ciddi ve tehlikeli bir virüs enfeksiyonu olduğunu anlatan Dr. Evran, bu hastalığın yayılmasında en büyük etkenlerden birinin enfekte hayvanların kanı ve doku sıvıları olduğunu belirterek, hasta insanlarla direkt temasta hastalığın diğer kişilere geçmesine neden olabileceği üzerinde durarak öğrencilere dikkat etmeleri gereken hususları anlatarak uyarılarda bulundu. Kenelerin görülebileceği alanlar hakkında da bilgi veren Evran, olası kene ısırığının ihmale gelmeyeceğini, kene ısırığına karşı kişilerin zaman kaybetmeden sağlık kuruluşlarına gitmelerini istedi. >Aysel YILDIZ