KİRALAR KABUS HALİNE GELDİ

Konut fiyatları ve kira bedellerinde yaşanan artışlar, kira ve maaş dengesini korumaya çalışan vatandaşların kabusu haline gelirken, esnaflar kira düzenlemesinin iş yerlerini de kapsamasını istiyor.

GÜNDEM 31.08.2022 13:38:00 0
KİRALAR KABUS HALİNE GELDİ

Türkiye'de konut fiyatları ve kira bedellerinde son dönemde yaşanan artış herkesin ana gündem maddesi olmaya devam ediyor. Kiracı, evden atılmaktan korkuyor, evi kirada olan “evim ucuz mu kaldı” diye soruyor. Konut almak isteyen ancak geliri sınırlı olanlar ise, milyonlarca lira talep edilen ev ilanlarına bakmakla yetiniyor. Evini satmak isteyen ev sahipleri ise, fahiş fiyatla alıcı bekliyor. Geçim derdiyle boğuşan vatandaş ise ev ve kira fiyatlarının fahiş şekilde yükselmesinden dolayı kara kara düşünüyor.

HALK YAPTIRIM POLİTİKASI İSTİYOR

Kira artışlarının; hem fırsatçılık olduğunu hem de iktidarın yeterli denetimi yapmadığını düşünen halk, hükümetten yaptırım politikalarını hayata geçirmesini bekliyor. Ülke genelinde yaşanan bu durum Gazipaşa’da farklı değil. Ucuza ev bulamayan vatandaşlar, kira ve maaş dengesini korumaya çalışırken, ev sahipleri ve kiracıların mahkemelik olduklarının haberleri günden güne artıyor. Hükümetin konut kira artışına yüzde 25 sınır getirmesinin ardından ev sahipleri, düşük kira ödeyen kiracılarını evden çıkarmanın türlü yollarını arıyor.

İŞ YERLERİ DE KİRA DÜZENLEMESİ BEKLİYOR

Gazipaşa’da, konut ve kira fiyatlarında yaşanan fahiş zamlar, iş yeri ve dükkanları da olumsuz yönde etkiliyor. Yaklaşık 3 yıldır devam eden pandeminin etkisiyle zor günler geçiren esnaflar, konut kira artışına getirilen düzenlemelerin iş yerini de kapsamasını istiyor. Kazancını kiraya yatıran esnaflar, yapılacak düzenlemeyi dört gözle bekliyor.

 


Anahtar Kelimeler: KİRALAR KABUS HALİNE GELDİ