KİM TAKAR DENİZİ?

Alanya’nın Uğrak Mahallesi sınırları içinde bulunan bir otel tarafından denize pis su salındığı ileri sürülürken, bölgede denize giren vatandaşlar denizde koku olduğunu iddia etti.

GÜNDEM 26.06.2024 09:40:00 0
KİM TAKAR DENİZİ?

GAZİPAŞA’DA altyapı ve arıtmanın yetersizliği nedeniyle bir türlü önüne geçilemeyen su ve çevre kirliliği kalıcı çözümler beklerken, Gazipaşa ile Alanya sınırında bulunan ve Alanya’nın Uğrak Mahallesi sınırları içinde bulunan bir otel tarafından denize pis su salındığı görüntülendi. Sahille otelin birleştiği noktada bulunan duvardan denize inen borulardan gelen suyun, hortum yardımıyla denizin açığına salındığı görüldü. 


KOKU İDDİASI
Borularla otel sınırlarından dışarı çıkarılan ve denize salınan suyun ne suyu olduğu ise bilinmiyor. Suyun atık ve pis olduğunu iddia eden vatandaşlar, aynı bölgede denize girmekte zorlandıklarını iddia ediyor. Bölgeden çekilen görüntüler, otelden boşaltılan atıkların denizi nasıl kirlettiğini gözler önüne sererken, bölgede denize giren vatandaşlar denizde koku olduğunu ileri sürdü. Vatandaşların koku iddiası, suyun atık ve pis olduğu iddialarını güçlendiriyor. 


VATANDAŞLAR YAPTIRIM İSTİYOR
Çevre ve deniz kirliliğine karşı yetkilileri göreve çağıran duyarlı vatandaşlar, doğayı kirletenlerin hak ettiği cezayı alması gerektiğini belirtiyor. İlgili kurumların uygulayacağı yaptırımları bekleyen duyarlı halk, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Su ve Su Ürünleri ekipleri ile Büyükşehir ve Alanya belediyelerini göreve çağırdı. >Geylani TOPALOĞLU

 


  • BIST 100

    9774,49%0,17
  • DOLAR

    34,03% 0,01
  • EURO

    37,96% 0,20
  • GRAM ALTIN

    2802,50% 0,02
  • Ç. ALTIN

    4589,57% 0,00