KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK ÇAĞRISI

TİP Genel Merkezi koordinesinde Gazipaşa’da yapılan basın açıklamasında Kılıçdaroğlu’na destek istendi.

SİYASET 26.05.2023 10:34:00 0
KILIÇDAROĞLU

TİP Gazipaşa İlçe Yönetimi adına açıklama yapan Hazal Gül Karav, “TiP, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu 28 Mayıs’ta da destekleyecektir” dedi.

TÜRKİYE İşçi Partisi (TİP) Genel Merkezi koordinesinde Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vermek amacıyla Gazipaşa Cumhuriyet Meydanı’nda basın toplantısı düzenlendi. TİP Genel Merkezi koordinesinde yapılan basın açıklamasında; Gazipaşalılara 2. turda Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermeleri için çağrı yapıldı. Meydanda düzenlenen basın toplantısına TİP’li partililerin yanı sıra Kılıçdaroğlu Gönüllüleri Gazipaşa İlçe Koordinatörü Yavuz Çetin ve ekibi ile CHP Kadın Kolları Başkanı Nermin Sümbül ve yönetimi de destek verdi.

“SÜLALE DEVRİNİ KAPATACAĞIZ”

TİP Gazipaşa İlçe Yönetimi adına açıklama yapan Hazal Gül Karav, “14 Mayıs seçimlerinin ilk ve en gerçek sonucu ülkemizin çoğunluğunun Erdoğan’a onay vermemiş olmasıdır. Erdoğan her türlü hile ve ayak oyunuyla, oy hırsızlığı ve kalpazanlıkla, devletin ve yandaş medyanın tüm imkanlarını partizanca kullanarak sürdürülen seçim kampanyasının sonunda, seçilebilmek için gerekli oyu ilk turda alamamıştır. Seçimin ikinci tura kalması, kazanma azmimizde bir azalmaya, irademizde bir yılgınlığa yol açmadı. Dün nasıl emin isek bugün de öyleyiz: Biz kazandık, yine kazanırız” dedi. 

“BU SEÇİM, YALNIZCA KILIÇDAROĞLU İLE ERDOĞAN ARASINDA DEĞİLDİR”

100 yıl önce emperyalizme ve saltanata karşı nasıl kazandıysak, bugün de sülale devrine ve tek adam faşizmine karşı öyle kazanırız. Türkiye İsçi Partisi olarak bu mücadelenin sahibiyiz, neferiyiz. TiP, 14 Mayıs seçimlerinde de desteklediği Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu 28 Mayıs’ta da destekleyecektir. Bu seçim, yalnızca Kılıçdaroğlu ile Erdoğan arasında değildir. Bu seçim, geleceği elinden alınmış gençlerle Erdoğan ve onun rejimi arasındadır. Bu seçim, can güvenliği ve haysiyeti tehdit altındaki kadınlar ile Erdoğan ve onun gericiliği arasındadır. Bu seçim, alın teriyle kazandığı üç kuruşla çocuk büyüten emekçiyle Erdoğan ve onun ihale çetesi arasındadır.  Bu seçim, depremin enkazlarında ölüme, ölmediyse yokluğa terk edilen milyonlarla Erdoğan ve onun sülale devri arasındadır” ifadelerini kullandı. 

“ADAYIMIZ KILIÇDAROĞLU’DUR”

“Bu seçimde emekçilerin, yoksulların, alin teriyle yaşayanların; haysiyetine ve emeğine, özgürlüğüne ve haklarına sahip çıkanların adayı Kılıçdaroğlu’dur” diyerek açıklamasını sürdüren Karav,  “Türkiye İşçi Partisi, on binlerce üyesi ve gönüllüsüyle, 1 milyon seçmeniyle, Ülkenin dört bir yanında "Oylar Kılıçdaroğlu’na" diyecektir. Türkiye İşçi Partisi, tüm yurttaşlarımızla birlikte secim öncesi sokaklarda, meydanlarda, iş yerlerinde, okullarda; seçim sonrası ise sandıklarda, seçim kurullarında nöbette olacaktır. Seçim güvenliğini eksiksiz biçimde sağlamak üzere milyonlarca insandan oluşan müşahit organizasyonu için aktif görev üstlenecek, merkezi ve şeffaf bir oy platformunun kurulması için çaba harcayacaktır. Son oy sandığa atılana ve son oy sayılıp tutanaklara geçene kadar, oyumuza, ülkemize, geleceğimize sahip çıkacağız. Biz kazandık, yine kazanacağız! Sülale devrini kapatacağız!” ifadelerine yer verdi. >Haber / Vildan RENDE

 


Anahtar Kelimeler: KILIÇDAROĞLU' DESTEK ÇAĞRISI