“KENDİ KENDİMİZE YETMEDİK”

.

SİYASET 12.06.2023 10:44:00 0
“KENDİ KENDİMİZE YETMEDİK”

AK PARTİ Gazipaşa Belediye Meclis Üyesi Mustafa Uysal, “Kendi kendimize yeteriz diye siyaset yapanlara sesleniyorum. Kendi kendimize yetmedik. Önceki döneme göre belediye bütçesi beş, altı kat artmasına rağmen Gazipaşa hak ettiği hizmeti alamadı ve son 5 yıl belediyemiz için kayıp yıllar olarak anılacak.” dedi.

AK Parti Gazipaşa Belediye Meclis Üyesi Mustafa Uysal, yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Sayın, Gazipaşalı hemşehrilerim. Sizlerin de bildiği gibi 28 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimi yapıldı. Tüm Türkiye kararını verdi ve millet işi bilene 5 yıllığına devleti teslim etti. Vatandaş Cumhurbaşkanı’na devleti teslim ederken de gereken mesajı ve uyarıyı yaparak teslim etti. Türkiye’de yaklaşık olarak 65 milyon seçmen var. Bu kadar insanın yanlış bir karar vermesi mümkün değildir. Türkiye’de yakın zamandaki olayları hatırlayalım 17-25 Aralık çıkmazı, gezi olayları, hain darbe girişimi ve arkasından dünyayı sallayan pandemi süreci tam iki yıl sürdü. Bu iki yıl boyunca devlet önce vatandaşın canını kurtarmaya odaklandı. Para ve ekonomi ikinci sıradaydı. Çünkü önce insanımız yaşamalıydı bu zaman içinde ihracat olmadı, turizm gelirleri olmadı, devlet ülke içerisindeki alacakları da alamadı insanları sıkmamak  adına. Tam pandemi bitti derken arkasından Rusya-Ukrayna savaşı. Hem tarım, hem turizm, hem de muhtelif ticaret yaptığımız çok önemli iki ülkenin savaşı bizim ekonomimizi derinden etkilemiştir. Ardından yine yıkıcı bir deprem felaketiyle ülkemizin yaklaşık yüzde 15’i yıkıldı. Bu kadar olumsuzluktan etkilenmemek mümkün değildir. Bunlara rağmen ayakta kalabilen hükümete yine de millet iktidara yola devam et demiştir.” 

“ SON 5 YIL KAYIP YILLAR OLARAK ANILACAK”

Yukarıda anlattığım olumsuzluklar her ne kadar iktidarı zorlasa da muhalefet için aslında tam bir biçilmiş kaftan olması gerekirken milletimiz muhalefetin tezlerine inanmamış yine de muhalefete oy vermemiştir diyen Meclis Üyesi Mustafa Uysal, “Şimdi önümüzde belediye  seçimi var ve  aziz  milletimiz bu  seçimde de durumu değerlendirecek. Ben halkımızın çok  bilinçli olduğunu  düşünüyorum kuru kuruya  inat olsun diye  futbol  takımı tutar  gibi  bir siyaset  düşünmeyecek. Araştıran, bilinçli, yüksek öngörüye sahip, ehliyetli, liyakatli, çalışkan  adayları tercih edip en doğru  kararı verecektir. Gazipaşa Belediyesi’nin durumunu da göz önünde bulunduracaklardır. Belediyemiz malesef bu dönem kayıp 5 yıl olarak anılacak. Gazipaşa  belediye yönetimi  iş başına geleli  yaklaşık 4 yıl 3 ay  oldu. Yani görev  süresinin  bitmesine 9  ay  kaldı. Bu süre içinde belediyemiz  hep rölantide  çalıştı. Asla gaza  basamadılar. 2019 yılı ile kıyas edersek belediye bütçemiz en az 5-6 kat artmıştır. Ancak buna rağmen Gazipaşalı hak ettiği hizmeti alamamıştır.” İfadelerini kullandı.

“18’İNCİ MADDE UYGULAMASI FİYASKO”

İlçenin bakımsız ve düzensiz olduğuna da dikkat çeken Uysal, “Belediyemizin en önemli ve acil görevlerinden olan 18’inci madde uygulamaları tam bir fiyasko ile sonuçlanmıştır. Başta  Yeni Mahallemiz  olmak  üzere bir çok mahalleyi  ve bölgeyi  18’inci madde konusunda  adeta ateşe vermiş, yakmıştır. Sizlerin de bildiği ve çok kez mağduriyet  yaşadığımız şehri  su  basma meselesi var. Normalin bir tık üzerinde yağış olduğunda ilçemiz sellere teslim olmaktadır. 2 yıldır az yağış  oldu  diye yağmur  yağmayacak  anlamına gelmez. Belediye  yönetimi 4 yıl 3 ay içerisinde  selle mücadele  konusunda   hiç bir  çalışma yapmadı. Oysa iş bilen birisi bu şehrin  sel  basması konusunu çok  kolay  bir şekilde  çözebilir. Burada bir iş  bilmezlik bir umursamazlık hakim. Şehrimizi her sel bastığı  zaman  can, mal ve itibar  kaybı yaşanmaktadır. İlçemiz turizminin hareketlenmeye başladığı bu yıllarda bu  konu çok  önem kazanırken yine belediye  yönetimi bu konuda da sadece  seyircidir. Sevgili hemşehrilerim, sizlerin de bildiği gibi ilçemiz hızlı  bir  şekilde turizme  açılmıştır. Onun için şehrimizin alt  ve  üst yapısı  hızlı  bir şekilde  güçlendirilmeli ve yeni  gelişmelere hazır olmalıdır. Hatta belediye hizmetleri, imar, iskan ve  ticaret işinin bir adım  önünde olmalıyken belediyemizin bu konuda da hiçbir planının  olmadığı  ve yine seyirci  kaldığı  aşikardır. Müteşebbislerin   belediye yönetimine  güvenleri olmadığı için turizm  tesis  alanlarına ve sanayi  yatırımlarına  tek bir  çivi  bile çakmıyorlar. Belediye yönetimimiz yatırımcıya güven vermemekte ve yatırımcıyı cesaretlendirmekten çok uzak  ve iş  dünyası ile  belediye  arasında uçurumlar  oluşmuştur. Bu konular şunun için  çok   önemli bir  iş  zamanında yapılmalı  zamanında  yapılmayan sonraya  bırakılan yukarıda  bahsettiğim gibi işler  bir kaç  yıl  sonra aynı  işi  on belki  20 kat  daha pahalıya  yapıyorsun. Mesela şu dillere destan 18’inci madde uygulaması  15-20 yıl önce  olsaydı tere yağından  kıl  çeker gibi kolay olurdu ama  imar  yerleşmiş şimdi  içinden  çıkmak çok  daha zor oldu.” dedi.

“VATANDAŞ EN DOĞRU TERCİHİ YAPACAK”

AK Parti Gazipaşa Belediye Meclis Üyesi Mustafa Uysal, sözlerine şöyle devam etti: “Eğer yukarıda bahsettiğim işler yapılmayıp sadece seyirci kalınırsa bir kaç  yıl sonra bıçak  kemiğe dayandığı  zaman en  az 10 kat  pahalıya  mal olacak. Bunun için belediye yönetiminin hızlı  ve atak  olması  gerekiyor. Belediye yönetiminin umudu ‘İşte bu şehirde bizim partinin  şu  kadar oyu  var, biz  ne kadar başarısız  olsak da partililer  bize  oyunu verir.’ deyip  yan gelip yatarak  rahavete  kapılıyorlar. Ama  ben bu işin Sayın Belediye  Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ve  yönetiminin  düşündüğü gibi  olmayacağını, halkımızın siyasi  görüşü ne  olursa  olsun aklı selim  düşüneceğini, durumu  değerlendireceğini,  başka belediye  hizmetleriyle  bizim belediye  hizmetlerini kıyaslayacağını, bir vizyonu olmayan, her  zaman rölantide  giden, pratik  zekası olmayan,  var  olan potansiyeli de bir  türlü   harekete geçiremeyen, yorgun, yılgın ve bitkin bu yönetime  son vereceğini, vatandaşın  gerekeni  ve  en doğru  tercihi yapacağına inanıyorum.dedi” > Geylani TOPALOĞLU


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27