Tarih: 05.08.2023 13:33

KEÇİBOYNUZU HIRSIZLARINA DİKKAT

Facebook Twitter Linked-in

GAZİPAŞA’DA son yıllarda üretimi daha da artan keçiboynuzu, üreticiye gelir getiren alternatif ürünler arasında yerini koruyor. Gazipaşa’da neredeyse her mahallede keçiboynuzu yetiştiriliyor ve ticarete dökülüyor. Birçok bölgede harnup olarak bilinen keçiboynuzu fiyatının her yıl daha da artması nedeniyle hasat döneminde hırsızların hedefi oluyor. Keçiboynuzu bahçelerine dadanan hırsızlar, üreticilerin emek vererek yetiştirdiği mahsulleri toplayıp ortadan kayboluyor. Mahsulleri toplamanın yanında toplanmış keçiboynuzlarını da yükleyip kayıplara karışıyorlar. Gazipaşa ve çevre ilçelerde keçiboynuzu hasadının başlamasıyla birlikte hırsızlık olayları baş göstermeye başlıyor. Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, ilçedeki keçiboynuzu üreticilerini ve tüccarlarını hırsızlık olaylarına karşı uyardı.

 

“ALIN TERİMİZİ HIRSIZLARA YEDİRMEYELİM”

 

Tüccarlara bilmedikleri kişilerden keçiboynuzu almamalarını ve bu konuda seçici olmalarını tavsiye eden Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, “Gazipaşa’da ve çevre ilçelerde keçiboynuzu hasadının gelmesiyle birlikte keçiboynuzu bahçelerinden hırsızlık olayları olduğunu duymaya devam ediyoruz. Kolluk kuvvetlerimiz ve üreticiler alanlarda gerekli tedbirleri alıyor. Ancak, üreticilerimizin her yıl olduğu gibi bu yıl da daha dikkatli olmaları gerekiyor çünkü keçiboynuzu fiyatlarında artış yaşanıyor. Senede sadece bir kez hasadı olan ürünlerimizi, emeklerimizi, alın terimizi hırsızlara yedirmeyelim. Özellikle de tüccarlarımız bilmedikleri kişilerden ve üreticiyim diyenlerden keçiboynuzu almasınlar” diyerek keçiboynuzu üreticilerini dikkatli olmaları konusunda tekrar uyardı.

 

HIRSIZLILAR BAŞLADI

 

Keçiboynuzu hasadının yaklaşmasıyla çevre il ve ilçelerde hırsızlık olayları da yaşanmaya başladı. Gazipaşa ile birlikte komşu ilçelerimiz Alanya ve Anamur’da üreticiler hırsızlık olaylarına karşı diken üstünde duruyor. Birçok üretici hasadı yaklaşan keçiboynuzunun bulunduğu bahçelerde nöbet tutuyor. Buna rağmen Anamur’da yaşanan hırsızlık olayı, üreticileri tedirgin etti. >Geylani TOPALOĞLU




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —