KAZALARIN ÖNÜNE GEÇEMEZ MİYİZ?

.

GÜNDEM 1.07.2024 10:02:00 0
KAZALARIN ÖNÜNE GEÇEMEZ MİYİZ?

GAZİPAŞA’DAKİ kazaları en aza indirmek için yollara yeni hız kesicilerin konulması, yıpranan hız kesicilerin yenileri ile değiştirilmesi ve yollarda kazaya neden olan unsurların ortadan kaldırılması için yetkililerin çalışma yapması bekleniyor.


İlçede meydana gelen kazaların ardı arkası kesilmiyor. Kazaya sebep olan dikkatsizlik, aşırı hız, kurallara ihlali ve sürücülerin dışında kazalara neden olan unsurların ortadan kaldırılması için gerekli adımların atılması bekleniyor. Sürücülerin özellikle aşırı hız konusunda uyarılması ve bu konuda gerekli yaptırımların uygulanmasını bekleyen ilçe halkı, yollara hız kesicilerin konulmasını gerektiğini belirterek, önemli noktalara konulacak hız kesicilerin kazaları en aza inebileceğini savunuyor.


“HIZ KESİCİLER YOLA YAPIŞMIŞ VAZİYETTE”
Yollara hız kesicilerin konuşması ve yıpranan mevcut hız kesicilerin de değiştirilmesini söyleyen vatandaşlar, şekilde konuştular; “Sürekli kaza haberleri duymaktan korkar olduk. Araç sürücüleri de yapılan onca denetimlere ve yazılan cezalara rağmen kurallara uymuyorlar. Yollara en azından hız kesiciler konularak sürücülerin hızlarının azalmasını sağlayarak aşırı hız yüzünden meydana gelen kazaların önüne geçilebilir. Hız kesicilerin olduğu yollara baktığımız zaman ise hız kesicilerin bir faydasının olmadığını görüyoruz. Bunun nedeni ise; Hız kesiciler yola yapışmış vaziyette ve artık yenilenmesi gerekiyor. 


“KAZALARDAN KORKUYORUZ”
Özellikle motosiklet sürücülerinin aşırı hız yaparak motosiklet üzerinde yaptıkları akrobasi hareketler ile trafiği tehlikeye sokmalarından oldukça rahatsızız. En azından hız kesiciler sayesinde aşırı hız yapmaları önlenebilir. Artık kazalardan korkuyoruz. Kaza haberleri duymaktan yorulduk. Önlenebilecek durumları halledebilme şansımız varken duyarsız davranmayalım. Bu konuda yetkililerin gerekeni yapmalarını ve yollarda genel bir inceleme yaparak kazaya sebebiyet veren unsurları ortadan kaldırarak hız kesiciler yetiştirip kazaların en aza indirilmesi için gerekli çalışmaların yapılmasını istiyoruz.” >Aysel YILDIZ

 


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27