KAZALAR BİTMİYOR!

.

ASAYİŞ 5.06.2024 09:39:00 0
KAZALAR BİTMİYOR!

Gazipaşa’da polis ve jandarma ekiplerince devam eden rutin trafik denetimlerine rağmen, ilçede kazalar eksik olmuyor. Dikkatsizlik, kural ihlali, aşırı hız ve alkollü araç kullanmadan dolayı meydana gelen kazalar, ciddi sonuçlar ortaya çıkarıyor. 


GAZİPAŞA’DA, son aylarda artış gösteren trafik kazaları dikkatlerden kaçmıyor. Özellikle şehir merkezinde yaşanan maddi hasarlı ve yaralanmalı kazaların ardı arkası kesilmiyor. İlçede denetimlerini sürdüren Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Büro Amirliği, Gazipaşa Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ve Jandarma Trafik Timleri, kazaların önünü geçebilmek için denetimlerine 7/24 devam ediyor. Anacak yapılan sıkı denetimlere rağmen, ilçede kazalar eksik olmuyor. Gazipaşa’da özellikle havaların ısınmasıyla birlikte trafikte motosiklet kullanımı da artıyor.


KURALLARA UYUN, KASK TAKIN
Yapılan denetimlere rağmen birçok sürücü, trafik kazalarına karışıyor. Dikkatsizlik, kural ihlali, aşırı hız ve alkollü araç kullanmadan dolayı meydana gelen kazalar ise ciddi sonuçlar ortaya çıkarıyor. Çoğunlukla motosiklet sürücülerinin karıştığı kazalarda, maddi hasarlı, yaralanmalı ve ölümlü vakalar artış gösteriyor. Motosiklet kullanımının yaz aylarında arttığı Gazipaşa’da, sürücülerin kask kullanımına özen göstermesi gerekiyor. Motosiklet kazalarında kafaya alınan darbeler ciddi sonuçlar ortaya çıkarırken, kaskın hayat kurtardığına vurgu yapan ekipler, “Kasksız motosiklet kullanmayın” uyarısında bulunuyor. 


KURALLARA UYULMUYOR
İlçede meydana gelen kazaların çoğunluğu, kural ihlallerinden kaynaklanıyor. Hız kuralının ihlal edildiği Gazipaşa’da, özelikle Pazarcı Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi’nde ciddi kazalar meydana geliyor. Kavşaklarda ise ışık ihlalinden kaynaklanan kazalar dikkat çekiyor. Nüfus, Denizkızı ve Jandarma kavşaklarından yaşanan kazaların büyük bir bölümü, aşırı hız ve alkollü araç kullanmanın yanında ışık ihlallerinden kaynaklanıyor. Şehir içindeki kontrolsüz kavşaklarda yaşanan kazalar da kural ihlali, aşırı hız ve alkollü araç kullanmak ile geçiş üstünlüğünü bilmemekten kaynaklanıyor. 


İlçede 7/24 devam eden denetimlere rağmen kazaların artarak devam etmesi, sürücülere verilecek farkındalık eğitimlerinin önemini bir kez daha ortaya koyuyor. Devam eden denetimlerle farkındalık eğitimlerinin de eklenmesini isteyen duyarlı sürücüler, trafikteki farkındalık eğitimlerinin kaza sayılarını düşüreceğine inanıyor. >Geylani TOPALOĞLU


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27