KAYMAKAMLIK: BU OLAYDA BİZİMLE ALAKALI BİR ŞEY YOK

.

GÜNDEM 29.12.2023 09:40:00 0
KAYMAKAMLIK: BU OLAYDA BİZİMLE ALAKALI BİR ŞEY YOK

GAZİPAŞA Kaymakamlığı’ndan gemi görünümlü restoranın, sahte imzalı evrakla tahliye edilmesi olayı ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bu olayda bizimle alakalı bir şey yok. Biz Gazipaşa Belediyesi’nin talebi üzerine sadece oranın güvenliğini aldık” denildi. 


Gazipaşa Kaymakamlığı, Gazipaşa’nın en gözde turizm tesisleri arasında gösterilen Koru Mahallesi Fener Bölgesi’nde bulunan ve Alaattin Kocabaş tarafından işletilen gemi görünümlü restoranın, sahte imzalı evrakla tahliye edilmesi olayı ile ilgili açıklama yaptı. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, “Bu olayda bizimle alakalı bir şey yok. Biz Gazipaşa Belediyesi’nin talebi üzerine sadece oranın güvenliğini aldık” ifadeleri dikkat çekti. 


Yapılan açıklamada, “Kaymakamlığımızca Gazipaşa Belediye Başkanlığının resmi yazısı üzerine 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunun Ecrimisil ve tahliye ile ilgili 75. Maddesi çerçevesinde tahliye işlemi gerçekleştirilmiştir. Ayrıca Gazetenin iddia ettiği ıslak imzalı tebliğ tebellüğ belgesinin Kaymakamlığımıza başvurmadan önce belediyenin yapmış olduğu kendi iş ve işlemleri olup tahliye kararının bu belge ile alakası bulunmamaktadır. 


Kaymakamlığımızca alınan Tahliye Kararı;  Gazipaşa Belediye Başkanlığının Resmi yazısı ve ekinde bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü tarafından KCBS Tarım Kuyumculuk Turizm Ticaret Limited Şirketinin Turizm yatırım belgesinin iptal edilmesi nedeni ile Belediye ile söz konusu şirket arasındaki ihale şart namesinde sunulması zorunlu olan bu belgeyi ilgili şirketin temin etmemesi nedeni ile kira sözleşmesinin Belediye tarafından feshedilmesi gerekçeleri ile alınmış yasalara uygun bir karardır. Bu olayda bizimle alakalı bir şey yok. Biz Gazipaşa Belediyesi’nin talebi üzerine sadece oranın güvenliğini aldık” ifadeleri kullanıldı. >Geylani TOPALOĞLU


Anahtar Kelimeler: KAYMAKAMLIK: OLAYDA BİZİMLE ALAKALI