KAYMAKAM, SU SORUNU İÇİN DEVREDE

KAYMAKAM, SU SORUNU İÇİN DEVREDE

Kaymakam Orhan Altun, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, kurum müdürleri ve muhtarlar ile ilçede yaşanan su sorunları ile ilgili toplantı düzenledi.

GAZİPAŞA Kaymakamı Orhan Altun, ilçede uzun bir süredir yaşanan sulama ve içme suyu sorunları hakkında bir toplantı gerçekleştirdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Gazipaşa Belediye Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ile ilçede görev yapan kurum müdürleri ve muhtarlar da katıldı.
 

“KALICI ÇÖZÜM İSTİYORUZ”
Gazipaşa’da Göçük Mahallesi’ne bağlı Merkez, Sazak, Sümbüller, Eğrikorum, Teknecik ve Alan mevkileri ile Kırahmetler, Zeytinada, Doğanca, Beyobası ve Hasdere mahallelerinde kuraklığın en çok hissedildiği ve en çok şikayet alınan noktaların başında geldiğini ifade eden muhtarlar, temel sıkıntının kaynak sularının kuruması ve şebeke suyu hattının yetersiz olmasından kaynaklandığını dile getirdi. Mahalle sakinlerinin su ihtiyacını karşılamak için geçici çözüm üreten ASAT ve Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü’nün su tankerleri ve arazözler ile susuzluk sıkıntısı yaşayan bölgelere su taşıdığı belirtilen toplantıda, ekiplerin yaptığı çalışmaların faydalı ancak yetersiz olduğu ve vatandaşın içme suyu şebekesinden gelen suyla bahçe ve sera suladığına dikkat çekildi.
 

“UZUN SÜRELİ TEDBİRLERLE ÇÖZMEMİZ GEREKİYOR”
Kaymakam Altun ise “İlçemizde yaşanan sulama ve içme suyu sorunlarını uzun süreli tedbirlerle acilen çözmemiz gerekir. Özellikle yaz aylarında vatandaşlarımızın içme suyu sıkıntısı çekmesi kabul edilemez. Hem içme suyu hem de sulama suyu ile ilgili Belediye ekipleri ve birimler tarafından Gazipaşa’nın her köşesi ziyaret edilip, yaşanan sıkıntıların çözümü konusunda yapılması gereken çalışmalara ilişkin incelemeler yapılacak. Muhtarlar kanalıyla da gereken tedbirler ve bilgilendirmeler vatandaşlarımıza iletilecek" ifadelerini kullandı.  >Vildan RENDE



Anahtar Kelimeler: KAYMAKAM SORUNU DEVREDE