KAYMAKAM KORKUTATA, GÖREVE BAŞLADI

CUMHURBAŞKANLIĞI kararnamesi ile Gazipaşa İlçe Kaymakamlığına ataması yapılan Selami Korkutata, yeni görevine başladı.

GÜNDEM 31.07.2024 09:29:00 0
KAYMAKAM KORKUTATA, GÖREVE BAŞLADI

2 Temmuz 2024 tarihli ve 32590 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Atama Kararlarına göre Gazipaşa İlçe Kaymakamı değişti.  Buna göre, 30 Ağustos 2021 tarihinde Gazipaşa’da göreve başlayan Kaymakam Orhan Altun’un Şanlıurfa-Karaköprü Kaymakamı olarak atanmasıyla boşalan Gazipaşa İlçe Kaymakamlığına Adıyaman Kahta Kaymakamı Selami Korkutata atandı. Gazipaşa Kaymakamı Korkutata, ilçede yeni görevine pazartesi itibariyle başladı.

SELAMİ KORKUTATA KİMDİR?
Gazipaşa Kaymakamı Selami Korkutata, 1986 yılında Bingöl’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Bingöl ve Ankara’da tamamlayan Korkutata, 2007’de Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Lisans programından mezun oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Maliye Bakanlığı’nda bir süre çalıştı. 2010 yılında İçişleri Bakanlığı’nın açtığı kaymakamlık sınavını kazanarak Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Bakanlık yurtdışı stajı çerçevesinde İngiltere’de bir yıl süreyle University of Sussex’de dil eğitimi aldı ve İngiliz yönetim sistemi hakkında çeşitli incelemelerde bulundu.

Dışişleri Bakanlığı stajını Londra Başkonsolosluğu’nda tamamlayan Kaymakam Korkutata, 2010 yılından itibaren, İl Merkez Stajını Tokat’ta, Mülkiye Müfettişi refakatini Afyon’da, Kaymakam refikliği stajını İzmir Seferihisar’da yaptıktan sonra, Ordu-Akkuş, Tokat-Sulusaray, Aydın-Karacasu, Denizli-Güney, Antalya-Gündoğmuş ilçelerinde Kaymakam Vekili, ayrıca Denizli-Çal, Çankırı-Atkaracalar, Adana-Karaisalı ve Şanlıurfa-Halfeti ilçesinde  Kaymakam olarak görev yaptı.  

19 Ağustos 2021 tarihli ve 412 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Kahta Kaymakamı olarak atanan Selami Korkutata burada 3 yıl görev yaptıktan sonra son olarak 2 Temmuz 2024 tarihli 187 sayılı Cumhurbaşkanlığı atama kararı ile Gazipaşa Kaymakamı olarak atandı ve 29 Temmuz itibariyle ilçemizdeki görevine başladı.> Vildan RENDE


Anahtar Kelimeler: KAYMAKAM KORKUTATA GÖREVE BAŞLADI