Tarih: 23.02.2024 09:13

KAYINBİRADERE “KOLTUK” BULUNDU

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ramis Yiğit’in kayınbiraderi ve Teşkilat Başkanı Mustafa Köse’nin yeğeni Sami Büyükakça’nın tüm eleştirilere rağmen belediye meclis üyesi olabilmesi yönündeki ısrarları sonuçsuz kalmadı. Cumhur İttifakı Meclis Üyesi listesine adını 2.sıradan yazdıran Yiğit’in kayınbiraderi ve Köse’nin yeğeni Sami Büyükakça’ya koltuk arayışı da son buldu.


GAZİPAŞA’DA 31 Mart’ta gerçekleştirilecek mahalli idareler seçimlerine yönelik hazırlıklar devam ediyor. Bu bağlamda, ilçede Cumhur İttifakı Belediye Meclis Üyesi Adayları listesinin netleşmesinin ardından Cumhur İttifakı’nda daha önce de defalarca parçalanmaya ve krizi sebep olan Sami Büyükakça faktörü görmezden gelindi. AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ramis Yiğit’in kayınbiraderi ve Teşkilat Başkanı Mustafa Köse’nin de yeğeni olan Sami Büyükakça’nın partideki tüm bölünmelere ve eleştirilere rağmen belediye meclis üyesi olabilmesi yönündeki ısrarı sonuçsuz kalmadı. Cumhur İttifakı Meclis Üyesi listesine adını 2.sıradan yazdıran Yiğit’in kayınbiraderi ve Köse’nin yeğeni Sami Büyükakça’ya koltuk arayışı da son buldu.


SAMİ BÜYÜKAKÇA İÇİN PARTİDEN VAZGEÇİLDİ
AK Parti tarafından 31 Mart 2024 yerel seçimleri için teşkilatlara gönderilen aday usul ve esaslara ilişkin kriterlerin yer aldığı yazıda kimlerin adaylık başvurusunda bulunamayacağı da tek tek sıralanmış, konuya ilişkin yazıda seçim bölgesinde birinci ve ikinci derece akrabaya yer olmadığı da açıkça ifade edilmişti. Büyükakça’nın Gazipaşa Belediye Başkanlığı aday adaylığı müracaatı girişimleri de bu maddeden dolayı geri dönmüştü. Geçtiğimiz yılın ikinci yarısında oluşturulan ve deyim yerindeyse aile şirketi gibi yönetilen AK Parti Gazipaşa İlçe Teşkilatı’nın Sami Büyükakça ısrarı, meclis üyeliği için de devam etti.


DAYIDAN YEĞEN PAYLAŞIMI
AK Parti Gazipaşa İlçe Teşkilatı, geride bıraktığımız süreçte AK Parti Gazipaşa Belediye Meclisi üyeliği için birçok ismin aday adaylığı başvurusunu aldı. Başvuru yapan isimler, İlçe Başkanı Ramis Yiğit’le birlikte poz verip, çekilen fotoğraflar partinin hesabından paylaşıldı. Meclise 2.sıradan girmeyi garantileyen Sami Büyükakça’nın dayısı Teşkilat Başkanı Mustafa Köse, diğer aday adaylarını görmezden gelerek, yeğeninin başvurusundan sonra çekilen fotoğrafını kendi şahsi hesabından paylaştı. Köse, bu tutumunu başvuru yapan diğer aday adayları için sergileyemedi. 


EN BAŞINDAN BU YANA PLANLANMIŞTI
Ramis Yiğit’in İlçe Başkanı seçildiği günden bu yana Büyükakça için parti ve yönetimine son günlerde ise ittifakın diğer kanadı MHP’ye sürekli baskı yaptığı, konuşulan konular arasında yer alıyor. Dayı ve enişte baskısıyla meclis listesinde kendine 2. sırada yer bulun Büyükakça isminin, Cumhur İttifakı listesini ciddi şekilde etkilediği Aksoy’un kafasında olan bazı isimlerin ise bu yüzden liste dışında kaldığı ileri sürüldü. Önceki gün açıklanan listede 2.sırada yer alan Sami Büyükakça’nın koltuk arayışı meselesi, partide ve yerel seçimlerde nasıl bir karşılığının olacağı merak konusu oldu. >Geylani TOPALOĞLU




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —