KAYIN BİRADERİ İÇİN İSTİFA MI EDECEK?

.

SİYASET 16.11.2023 10:50:00 0
KAYIN BİRADERİ İÇİN İSTİFA MI EDECEK?

AK Parti’den teşkilatlara gönderilen yazıda seçim bölgesinde birinci ve ikinci derece akrabaya yer olmadığını bildirilmesine rağmen kayınbiraderi Sami Büyükakça’yı Gazipaşa Belediye Başkan Aday Adayı olarak lanse ettiren İlçe Başkanı Ramis Yiğit’in kayınbiraderi için görevinden istifa edeceği konuşuluyor. 


ADALET ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) de belediye başkanlığı aday adaylığı başvurularını başlattı. Daha önce 17 Kasım olarak açıklanan son başvuru tarihinin 22 Kasım’a ertelenmesinin ardından teşkilat temayül yoklamasının ise 26 Kasım’da yapılacağını duyurdu. 


İLÇE TEŞKİLATLARINA YAZI GÖNDERİLDİ
AK Parti tarafından teşkilatlara kriterlere ilişkin yazı gönderildi, kimlerin adaylık başvurusunda bulunamayacağı da tek tek sıralandı. Yazıda seçim bölgesinde birinci ve ikinci derece akrabaya yer olmadığı da açıkça ifade edildi. 


‘AKRABA’LAR ADAY OLAMAZ!
AK Parti tarafından ilçe teşkilatlarına gönderilen yazıda 31 Mart 2024’te yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde belediye başkan aday adaylığı iş ve işlemlere dair usul ve esasların yer aldığı yazıda “Partimiz Milletvekillerinin birinci ve ikinci derece kan ve sıhri hısımları milletvekilinin seçim çevresinden, İl ve İlçe Başkanlarının birinci ve ikinci derece kan ve sıhri hısımları ise il veya ilçe başkanının görev yaptığı il veya ilçeden aday olamazlar.” ibaresi yer aldı. Buna göre; İl ve ilçe başkanlarının görev yaptığı bölgede, birinci ve ikinci derece yakınları aday gösterilemeyecek.


EN ÖNEMLİ ‘MADDE’ GÖRMEZDEN GELİNİYOR
Mahalli İdareler Seçimlerinde belediye başkan aday adaylığı iş ve işlemlere dair usul ve esasların yer aldığı yazıda ‘aday olamayacaklar’ 4 madde ile sıralandı. 4’üncü maddede yer alan “İl ve İlçe Başkanlarının birinci ve ikinci derece kan ve sıhri hısımları ise il veya ilçe başkanının görev yaptığı il veya ilçeden aday olamazlar” ibaresi, İlçe Başkanı Ramis Yiğit’in kayınbiraderi Sami Büyükakça’nın belediye başkan aday adayı olamayacağını net olarak gösteriyor. 


YİĞİT İSTİFA EDECEK Mİ? 
Yaptığı ziyaretler ve sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlar ile kayınbiraderi Sami Büyükakça’yı belediye başkan aday adayı olarak lanse eden Gazipaşa Ak Parti İlçe Başkanı Ramis Yiğit’in kayınbiraderi için görevinden istifa edeceği konuşuluyor.


GAZİPAŞA İLÇE TEŞKİLATI AİLE ŞİRKETİ Mİ? 
AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkanlığı’ndan Gazipaşa İlçe Teşkilatı’na gönderilen bu yazıya rağmen İlçe Başkanı Ramis Yiğit’in ziyaretlerinde (toplantı, etkinlik, cenaze, düğün, organizasyon v.b ) kayınbiraderi Sami Büyükakça’yı belediye başkan aday adayı olarak tanıtması ilçe halkının “Ramis Yiğit’in parti tüzüğünden haberi yok mu? Kayınbiraderi için mi başkan oldu? Kayınbiraderinin aday olması için istifa mı edecek? Kayınbiraderi aday olmazsa seçimde çalışmayacak mı, partiye küsecek mi? Gazipaşa Ak Parti İlçe Teşkilatı aile şirketi mi oldu? ” yorumlarına neden oldu.


YİĞİT’İN SOSYAL MEDYASI İDDİALARI DOĞRULADI
Gazipaşa Ak Parti İlçe Başkanı Ramis Yiğit, geçtiğimiz günlerde de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Ak Partiden Gazipaşa Belediye Başkan Aday Adaylığında adı geçen dava arkadaşlarımızla kahvaltıda bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunduk. Önümüzdeki seçim sürecini omuz omuza, bir ve bütün olarak geçireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullanmış ve paylaştığı resimde kayınbiraderi Sami Büyükakça da yer almıştı. Yiğit, bu hamlesiyle kayınbiraderi Sami Büyükakça’nın belediye başkan aday adayı olabileceğini de kamuoyunu yanıltarak duyurmuştu. >Geylani TOPALOĞLU

 


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27