KAYA’DAN ÜRETİCİLERE SİGORTA UYARISI

Filiz Kaya Sigorta sahibi Filiz Kaya, yeni sezona hazırlanan Gazipaşalı çiftçilere 'sigorta yaptırın' uyarısında bulundu.

GÜNDEM 7.09.2022 13:23:00 0
KAYA’DAN ÜRETİCİLERE SİGORTA UYARISI

Gazipaşa’nın tarım kenti olduğuna dikkat çeken Sigortacı Filiz Kaya, “Tarım, ilçemizin vazgeçilmez gelir kaynaklarının başında geliyor. Kış şartlarında oldukça fazla mağduriyetler yaşandığını hepimiz görüyor, biliyoruz. Yeni sezon için üretim hazırlığında olan üreticilerimizin, yaşanacak olumsuz durumlara karşı sigorta yaptırmalarında büyük fayda var” ifadelerini kullandı.

“OLUMSUZ DURUMLARDA ÇİFTÇİLERİMİZ CİDDİ ANLAMDA MADDİ KÜLFET ÇEKİYORLAR”

Fırtına, sert rüzgârlar, sel, su baskını, dolu ve don olayları ilçemizde sıklıkla karşılaştığımız afetlerdir” diyerek uyarılarını sürdüren Kaya, “Bu olaylardan etkilenen çiftçilerimiz ciddi anlamda maddi külfet çekiyorlar. Burada devreye Tarım Sigorta Paketleri giriyor. Son zamanlarda banka kredileri ve devlet teşvikli seraların yapılması tarım sigortasını yaygınlaştırdı. Ancak hala tarım ürününü ve örtülü alanını sigorta yaptırmayan üreticilerimiz çok fazla. Unutulmaması gereken bir konu var. Sigorta, her alanda olduğu gibi üreticilerimiz için de ekonomik anlamda can simidi görevi görüyor. Bu konuda da üreticilerimizin gerekli önlemleri alması yararlarına olacaktır” dedi.


Anahtar Kelimeler: ÜRETİCİLERE SİGORTA UYARISI