KAYA GAZİPAŞA’NIN SORUNLARINI TBMM’YE TAŞIDI

.

GÜNDEM 21.06.2023 17:16:00 0
KAYA GAZİPAŞA’NIN SORUNLARINI TBMM’YE TAŞIDI

İYİ PARTİ Antalya Milletvekili Aykut Kaya, geçtiğimiz haftalarda Gazipaşa’ya yaptığı ziyaretlerde ilçenin sorunlarını ele alıp meclise taşıyacağını söylemişti. Kaya, sözünde durdu ve Gazipaşa için hayati önem taşıyan 10 farklı soru önergesini 19 Haziran’da meclise sundu.

14 Mayıs’ta yapılan Milletvekili Genel Seçimleri sonucuna göre İYİ Parti’den Antalya Milletvekili olarak meclise giren Aykut Kaya geçtiğimiz haftalarda Gazipaşa’da partililer ve vatandaşlarla bir araya gelmişti. Burada açıklamalarda buluna Milletvekili Aykut Kaya , “Bizim seçim kampanyamız bugün başlıyor. Vatandaşa asıl vekil olarak seçildikten sonra dokunmamız lazım. Dolayısıyla biz aslında sahip olduğumuz vekillik görevinin gereğini yerine getiriyoruz. Milletvekili seçildikten sonra da sahalarda olacağım ve Gazipaşa’mızın tüm sorunlarını meclise taşıyacağım ve soru önergelerimizi TBMM’ ye sunacağım” demişti. Kaya,  sözünde durdu ve Gazipaşa için hayati önem taşıyan 10 farklı konudaki soru önergelerini 19 Haziran’da meclise sundu.

İŞTE GAZİPAŞA’NIN SORU ÖNERGELERİ

Antalya Milletvekili Aykut Kaya’nın Gazipaşa için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne verdiği soru önergeleri şu şekilde: 

1-Bakanlığımızın Gazipaşa- Alanya Havalimanı’nda kapasite artımı, pist genişleme ve büyütme, ilave pist yapımı konusunda hazırladığı, başlattığı veya sürdürdüğü çalışma, planlama ve proje var mıdır?

2-Gazipaşa Hastanesi’ne MR cihazı ne zaman getirilecektir? Halkımıza verilen sözlerin tutulmasını istemektedir. Ayrıca yetersiz kalan Gazipaşa Devlet Hastanesi’nde kapasite artırımına gidilmesi konusunda Bakanlığımızın yürüttüğü proje ve çalışmalar var mıdır?

3-Selinus Antik Kenti ve çevresinin Doğal Sit Alanı ve Arkeolojik Sit alanı olması sebebiyle Bakanlığımızdan beklenen onay ne zaman verilecektir?

4-Gazipaşa İlçesi Koru ve Pazarcı mahallelerinde Bakanlığımızın onay işlemi ne zaman sonuçlanacaktır?

5-Gazipaşa ve çevresinde Agroturizm potansiyelinin hayata geçirilmesi düşünülmekte midir? Bu konuda Bakanlığımızın planlama yaptığı bölgeler var mıdır?

6-Gazipaşa’ya kalıcı bir araç muayene istasyonu kurulması için Bakanlığımızın yürüttüğü çalışma ve planlama var mıdır? Bölge halkının Gezici Araç Muayene İstasyonu hakkında Bakanlığımıza yaptığı şikayet ve başvurulara geri dönüş yapılmış mıdır?

7-2014 yılında bitirilmesi gereken Gökçeler Barajı’nın 2017’de tamamlanması sebebiyle oluşan kamu zararı nedeniyle başlatılmış bir soruşturma var mıdır?

8-Gazipaşa halkının denizden faydalandığı tek sahili bir otel tahsis ederse halkın denize gireceği yer ve plajdan yararlanması için nasıl bir çözüm düşünülmektedir?

9-Gazipaşa yaylalarında çekmeyen GSM operatörleri sebebiyle vatandaşlarımız devlet kurumlarına ulaşamamaktadır. Bu bölgede GSM ve internet altyapısının güçlendirilmesi konusunda yürüttüğünüz çalışmalar nelerdir?

10-Gazipaşa yaylalarında elektrik trafolarının, elektrik nakil hatları ve direklerinin yenilenmesi, güçlenmesi konusunda Bakanlığımızın yürüttüğü çalışmalar nelerdir?> Vidan RENDE

 


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27