KAYA BALIKÇILARIN SESİ OLDU

.

GÜNDEM 20.08.2024 09:07:00 0
KAYA BALIKÇILARIN SESİ OLDU

Gazipaşa’daki balıkçıların ve tekne sahibi vatandaşların barınma sorununu gündemine alan CHP Antalya Milletvekili Kaya, “Gazipaşa’ya bir balıkçı barınağı kazandırılması gerekiyor. Aksi halde balıkçılığı kaybetme riskiyle karşı karşıyayız” diyerek, konuyla ilgili önerilerini sıraladı. 


CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Gazipaşa İlçe Başkanı Fahri Oğuz ile birlikte Gazipaşa’daki balıkçıları ve fiber tekne sahiplerini ziyaret etti. Balıkçılık sektörünün sorunlarının görüşülmesinin ardından basın açıklaması gerçekleştiren Vekil Kaya, Gazipaşa’daki balıkçıların ve tekne sahibi vatandaşların barınma sorununu gündeme getirdi. Konuyla ilgili önerilerini sıralayan Kaya, sorunların çözülmesi için Devlet Su İşleri (DSİ) ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nı göreve davet etti. 
 

“BARINMA SORUNU ACİLEN ÇÖZÜLMELİ”
Gazipaşa’daki balıkçılar ve fiber tekne sahiplerinin barınma sorunu yaşadıklarını hatırlatan Aykut Kaya, “Tekneleri koyacak yer olmadığından dolayı geçimini balıkçılıkla sağlayan birçok aile ve yaklaşık 200 fiber tekne sahibi vatandaşımız mağduriyet yaşamaktadır” ifadelerini kullandı. Mevcut Gazipaşa Yat Limanı’nın özelleştirildiğini ve bu ay sonunda açılışının yapılacağını ifade eden Kaya, balıkçılara bu süreçte herhangi bir alternatif gösterilmemesine tepki gösterdi. Gazipaşa Belediyesi’nin elinden geleni yaptığının altını çizen Kaya, en uygun çözümün Hacı Musa Çayı ve Ulu Hendek’e teknelerin bağlanması olduğunu dile getirerek, “Bunun için de dere yatağının DSİ tarafından ıslah edilerek derinleştirilmesi gerekir. Kalıcı çözüm için Kahyalar bölgesine bir balıkçı barınağı yapılması elzemdir.  Bunun için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nı göreve davet ediyoruz” dedi. 


“EKONOMİK KOŞULLAR GEÇİM MÜCADELESİNİ ZORLAŞTIRIYOR”
Ekonomik koşulların her yurttaş gibi balıkçıları da derinden etkilediğini dile getiren CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya, “Şu anki ekonomik koşullar altında balıkçılarımız zaten büyük bir geçim mücadelesi veriyor. Günlük 7-8 kilo balık çekebilmek bile zorlaşmış durumda” ifadelerini kullandı. Aşırı sıcaklar nedeniyle balık miktarının azaldığını, bir balıkçının günlük masrafının yaklaşık 4 bin liraya ulaştığını sözlerine ekleyen Kaya, balıkçıların satış sonrasında 5 bin lira kazanabildiğini belirtti. “Gece gündüz çalışan balıkçılarımız belki de sadece 1.000 lira kazanabilme umuduyla çabalıyor” diyen Kaya, balıkçıların bu zor şartlar altında bir de yer sıkıntısıyla uğraşmamaları gerektiğini belirtti. 


“GAZİPAŞA’DA BALIKÇILIĞI KAYBETME RİSKİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ”
“Barınma sorunu başta olmak üzere, balıkçıların yaşadıkları sorunlara karşı etkin ve ivedi çözümler sağlanamazsa Gazipaşa’da balıkçılığı kaybetme riskiyle karşı karşıya kalabiliriz” diyen Milletvekili Kaya, “Bu nedenle balıkçılık sektörüne ve balıkçılarımıza sahip çıkmamız gerekiyor” diyerek sözlerini tamamladı. 
 

“BALIKÇILARIMIZ SAHİPSİZ KALDI”
CHP Gazipaşa İlçe Başkanı Ecz. Fahri Oğuz ise, Gazipaşa Yat Limanı’nı özelleştiren AK Parti hükümetinin, Gazipaşalı balıkçıları ve fiber tekne sahiplerini yalnız bıraktığını söyledi. Önümüzdeki aylarda açılması beklenen limandan balıkçıların faydalanamayacağını belirten Başkan Oğuz, “Limanın dışına atılan balıkçılarımız hükümet tarafından yalnız bırakıldı. Şu anda ilçemizde balıkçılık faaliyetini sürdüren vatandaşlarımız ile fiber tekne sahibi olan vatandaşlarımız barınma sorunu yaşıyor. Hükümet, şu ana kadar vatandaşlarımızın yaşadığı soruna çözüm üretmek için bir girişimde bulunmadı. Balıkçılarımız bu süreçte sahipsiz kaldı. Bizler balıkçılarımızın sesini duyurmak ve sorunların çözülmesi için onların yanında olduk. DSİ ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nı göreve davet ediyoruz” şeklinde konuştu. >Selçuk ÖZTÜRK


Anahtar Kelimeler: BALIKÇILARIN