KAYA, BAKAN URALOĞLU’NA GAZİPAŞA’YI SORDU

.

GÜNDEM 26.12.2023 10:12:00 0
KAYA, BAKAN URALOĞLU’NA  GAZİPAŞA’YI SORDU

İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, 2024 Yılı Bütçe Kanunu Teklifi görüşmelerinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na “Geçen hafta bu soruma yanıt alamadım. Antalya Havalimanı’ndan Gazipaşa- Alanya Havalimanı’na kadar hızlı ten projeniz var mı?” diye sordu.


GEÇTİĞİMİZ hafta ihalesi yapılan Antalya-Alanya Otoyolu'na yönelik eleştiriler devam ediyor. İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, 2024 Yılı Bütçe Kanunu Teklifi görüşmelerinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na Antalya-Alanya Otoyol İhalesinde güzergahın neden eksik olduğu sorusunu yineledi.


GAZİPAŞA-ALANYA HAVALİMANI’NA KADAR HIZLI TEN PROJENİZ VAR MI?
Milletvekili Kaya, “Geçen hafta bu soruma yanıt alamadım. Antalya Havalimanından Gazipaşa- Alanya Havalimanı’na kadar hızlı ten projeniz var mı? Turizmden yılda 20 milyar dolar katkı sunan bir şehirden bahsediyoruz. Önceki dönem bakanlarınız 3 koldan hızlı tren getireceğiz diye söz vermişlerdi. Bu vaatler ne durumda, siz de bir vaat verecek misiniz? diye soru yöneltti.


GAZİPAŞA-ANAMUR YOLU NE ZAMAN BİTECEK?
Bölgede ulaşım sorununun çözülmesi gerektiğine dikkat çeken Kaya, “Yıllardır devam eden Gazipaşa- Anamur yolunun ne zaman biteceğinin de yanıtını istedi. Kaya “Biz Antalya olarak milli ekonomiye bu kadar katkıda bulunurken kamu hizmetlerini yeterince alamamış bir şehiriz. Lütfen gereken önem ve değeri gösteriniz” dedi.
 

BAKANIN YANITI TATMİN ETMEDİ
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ise bu soruların bir kısmına yanıt verdi. Uraloğlu ‘Antalya – Alanya Otoyolunun merkezdeki bağlantısı eksik’ denildi. Mevcut devlet yolunu-çevreyolunu bitirdiğimizde o bağlantıyı tamamlamış olacağız. Gazipaşa- Anamur yolunun 402 km bitti 38 km devam diyor birkaç yıl içinde bitireceğiz. Alacabel tüneli 2025’te bitecek. Antalya’ya öncelikle Eskişehir sonra projesi hazırlanan Konya üzerinde hızlı tren getirmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu. Bakan Uraloğlu, Antalya-Gazipaşa arasında raylı sistem ve otoyol ihalesinin Alanya etabı konularına ilişkin ise yanıt vermedi. >Vildan RENDE


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27