KAYA ATT'LERİN SIKINTILARINA DEĞİNDİ

.

GÜNDEM 25.03.2024 10:58:00 0
KAYA ATT

TÜRK Sağlık-Sen Gazipaşa Şube Başkanı Turan Kaya, Kahyalar ve Çobanlar’da bulunan 112 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonlarını ziyaret ederek, personelin “22 Mart Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü”nü kutladı. Kaya ayrıca açıklamasında ATT’lerin sıkıntılarına değindi.


22 Mart Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (ATT) Günü dolayısıyla TÜRK Sağlık-Sen Gazipaşa Şube Başkanı Turan Kaya, Kahyalar ve Çobanlar’da bulunan 112 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonlarını ziyaret etti. Gece gündüz demeden, her türlü şartlarda hastalara ulaşmak için canla başla çalışan acil sağlık hizmetleri personelinin 22 Mart Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü’nü kutlayan Başkan Kaya, ATT’lerin İnsan hayatı için yaptığı hizmetlerin asla karşılığının olmadığına ve asılsız ihbarlara dikkat çekti. 
 

“HAYATLARINI RİSKE ATARAK HİZMET SUNUYORLAR”
Acil Tıp Teknikerleri ve Teknisyenleri’nin hayatlarını riske atarak hizmet sunduğunu ifade eden Kaya, “İnsanların hayata tutunmalarını sağlayan ATT’ler bugün birçok sıkıntı ile baş başa bırakılmışlardır. İnsan hayatı için yaptıkları hizmetlerin karşılığı asla ödenmez. Bugün bir 112 Acil Yardım İstasyonu’na kişi başına düşen nüfus 33 bin 256, bir ambulans başına düşen nüfus ise 16 bin 491’dir. Bu yoğun iş yüküne asılsız ihbarlar da eklendiğinde, Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerlerinin nasıl bir yoğunlukta hizmet üretmeye çalıştıkları açıktır.” dedi.


“SAĞLIK BAKANLIĞI SIRTINI DÖNMEKTEN ARTIK VAZGEÇMELİ”
Tüm bu olumsuzluklara rağmen Acili Tıp Teknisyenleri ve Teknikerlerinin görevini layıkıyla ve özveri ile yerine getirdiğini belirten Kaya şöyle devam etti: “Onlar övgülerin en iyisine layıklar. Hasta bir vatandaşı sırtında kilometrelerce taşıyarak, kapalı yollara rağmen kilometrelerce yürüyerek sağlık hizmetinin sunan, vicdani ve iş ahlakı anlamında da örnek olan bu arkadaşlarımıza Sağlık Bakanlığı sırtını dönmekten artık vazgeçmelidir. Acil olarak nitelendirilen tüm kamu hizmetlerinin sunan kamu çalışanları (itfaiye, polis v.b) görev esnasında hayatını kaybetmesi nedeniyle görev şehidi sayılırken 112 Acil çalışanları ise bu değerlendirmenin dışında tutulmaktadır. Aileleri mağdur edilmektedir. Buna son verilmelidir. 112 İstasyonları ve ambulansların daha uygun nitelikte hizmet sunmaya müsait hale getirilmesi gerekmektedir.


Türk Sağlık-Sen olarak tüm sorunların çözüme kavuştuğu, güvenli ve huzur verici bir çalışma hayatı dileğiyle 22 Mart Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri gününü kutluyor, insanları hayatta tutmak için hizmet verirken şehit olan Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri arkadaşlarımızı rahmetle anıyoruz.”


Kaya’nın ziyaretlerinde Türk Sağlık-Sen Gazipaşa 112 Temsilcileri Semih Çay ve Tunahan Yaman da hazır bulundu. >Vildan RENDE


Anahtar Kelimeler: 'LERİN SIKINTILARINA DEĞİNDİ