KAVŞAKLARA SENSÖR SİSTEMLİ YAYA BUTONU YENİLİĞİ

GAZİPAŞA’DA, Gazipaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Trafik Birimi ve Karayolları Şube Müdürlüğü iş birliği ile ilçemizde bulunan kavşaklara sensör sistemli yaya butonu yerleştirildi.

GÜNDEM 10.08.2023 17:48:00 0
KAVŞAKLARA SENSÖR SİSTEMLİ YAYA BUTONU YENİLİĞİ

Gazipaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Trafik Birimi ve Karayolları Şube Müdürlüğü iş birliği ile Antalya- Mersin D-400 Karayolu üzerinde bulunan Nüfus, Hal ve Denizkızı kavşaklarına sensör sistemli yaya butonu yerleştirildi. Kavşaklara yerleştirilen bu sensör sistemli yaya butonu uygulaması ile vatandaşların trafik güvenliğini arttırarak, trafikte karşılaşılan ve yayalara engel olan yoğunluğu azaltmak hedefleniyor.

 

“BUTONA BASALIM VE YEŞİLİN YANMASINI BEKLEYELİM”

 

Gazipaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Trafik Birimi ekipleri, “Butona basalım ve yeşilin yanmasını bekleyelim” sloganı ile bastırılan broşürler vatandaşlara dağıttı. Kavşaklarda geçilen yeni uygulamayı vatandaşlara tanıtan ekipler, uygulama hakkında vatandaşları bilgilendirerek sensör sistemli yaya butonu nasıl kullanıldığını yayalara gösterdi. 

 

SENSÖR SİSTEMLİ YAYA BUTONU NEDİR?

 

Dokunmatik sensör ile algılama yapar. Aldığı komutla birlikte yayaları o anın durumuna göre uyarır. Akustik ses özelliği sayesinde bulunduğu ortamın ses seviyesine göre sesini otomatik yükseltir veya alçaltır. İstenilen dilde komut ayarlanabilmektedir.

 

YAYA BUTONU NEDEN GEREKLİDİR?

 

Yoğun trafik olan yerlerde karşıdan karşıya geçmek neredeyse imkânsız. Bu yüzden ışıklı yaya geçişleri uygulanmaktadır. Ancak butonsuz kavşaklarda yaya olmasa da araçlar mutlaka durmak zorunda kalıyordu. Butonlar sayesinde artık sadece yayalar olduğunda sistem devreye girip trafiğin daha akışkan olmasını sağlamaktadır. Zabıta Müdürlüğü Trafik Birimi ve Karayolları Şube Müdürlüğünün iş birliği ile kurulan bu sistem, trafiğin akışını arttırarak vatandaşların güvenliğini şekilde yolculuk yapmalarını hedeflenmektedir. >Geylani TOPALOĞLU