KAVŞAKLAR TEHLİKE SAÇIYOR

Gazipaşa’daki kavşakların düzensizliği ile refüjlerde bulunan ve sürücülerin görüş açısını kapatan bitkiler, kazalara davetiye çıkarıyor.

GÜNDEM 21.06.2024 09:47:00 0
KAVŞAKLAR TEHLİKE SAÇIYOR

GAZİPAŞA’DA, meydana gelen trafik kazalarındaki artış dikkatlerden kaçmıyor. Alkollü araç kullanma, dikkatsizlik, kural ihlali gibi birçok nedenden dolayı meydana gelen kazalara, ilçemizdeki kavşakların düzensizliği ve refüjlerde bulunan ve sürücülerin görüş açısını kapatan bitkiler de davetiye çıkarıyor. İlçemizde trafik kazalarının en sık yaşandığı Ekmel Kavşağı da bunlardan biri. D400 Karayolu’nu Ekmel ve Bakılar gibi ilçemizin kalabalık mahallelerine bağlayan, hemen yanı başında iki okulun bulunduğu bu kavşak, ölümlü ve yaralanmalı kazalara davetiye çıkarıyor. 
 

BİTKİLER GÖRÜŞ AÇISINI KAPATIYOR
Geçmişte meydana gelen kazalarda birçok sürücüye mezar olan, çok sayıda kişinin de yaralandığı Ekmel Kavşağı, sürücülere zor anlar yaşatıyor. Orta refüjde bulunan ağaçlar, kavşaktan dönüş yapan ve anayolda seyir halinde olan sürücülerin görüş açısını engelliyor. Kavşakta meydana gelen kazaların minimuma indirilmesi ve görüş açısını kapatan refüjdeki bitki ve ağaçların daha uygun noktalara taşınması gerektiğini savunan ilçe halkı, aynı Ekmel Kavşağı gibi Sanayi, Jandarma ve Denizkızı Kavşağı’nda da gerekli önlemlerin alınmasını talep ediyor. 
 

KAVŞAĞIN HEMEN DİBİNDE İKİ OKUL BULUNUYOR
İlçemizde en çok trafik kazasının yaşandığı Ekmel Kavşağı’nın hemen yanında Şehit Mesut Yılmaz İlk ve Ortaokulu ile Gazipaşa Fen Lisesi bulunuyor. Ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının yaşandığı bu kavşak, öğrencilerimiz için de tehdit oluşturuyor. Özelikle her iki okulda öğrenim gören öğrencilerin büyük çoğunluğu taşımalı eğitimden yararlanıyor. Daha çok canın yanmaması için kavşağın düzenlenmesi isteyen vatandaşlar, görüş açısını kapatan bitkilerin refüjden temizlenmesi için yetkilileri göreve çağırıyor. >Selçuk ÖZTÜRK


Anahtar Kelimeler: KAVŞAKLAR TEHLİKE SAÇIYOR