KARGO DOLANDIRICILARINA DİKKAT!

EMNİYET Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, maddi kazanç sağlamak amacıyla vatandaşları farklı yollarla tuzağına düşürmeyi amaçlayan dolandırıcılara karşı uyardı.

ASAYİŞ 27.04.2023 13:03:00 0
KARGO DOLANDIRICILARINA DİKKAT!

Kısa yoldan para kazanmak için vatandaşları hedef alan dolandırıcılar, kargo firması izlenimiyle vatandaşları dolandırıp mağdur ediyor. Sahte internet siteleri açıp, sosyal medya, mail ve kısa mesaj üzerinden vatandaşlara mesaj ve mail atan dolandırıcılar, mesajda yer alan linkte kişisel bilgilerini paylaşan ve ödeme yapan vatandaşları oltalama yöntemiyle dolandırıyor. 

VATANDAŞLAR UYARILDI

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığından yapılan açıklamada, vatandaşların oltalama amaçlı e-posta ve mesajlara itibar etmemeleri istendi. Yapılan açıklamada; “Kargo firması izlenimiyle ve “paketiniz göndericiye iade edilecektir” gibi başlıklarla iletilen oltalama amaçlı e-posta/mesajlara itibar etmeyin. Mesaj ve maile gelen içerikteki linklere tıklamayın. Kişisel bilgilerinizi paylaşmayın ve herhangi bir ödeme yapmayın” ifadelerine yer verildi.


Anahtar Kelimeler: KARGO DOLANDIRICILARINA DİKKAT!