Tarih: 23.12.2023 07:58

KARANLIK YOLLAR TEHLİKE SAÇIYOR

Facebook Twitter Linked-in

GAZİPAŞA’DA, Türkiye’nin doğusu ile batısını birbirine bağlayan önemli karayollarından biri olan D400 Karayolu’nun karanlık noktaları trafik kazalarına ve kazalara bağlı yaralanmalara ve ölümlere davetiye çıkarıyor. Özellikle ilçemizin Macar Mahallesi ile Zeytinada Mahallesi arasında kalan bölümünde, karayolunun aydınlatılmaması sürücülere zorluk yaşatırken; Çobanlar, Beyrebucak, Muzkent, Kırahmetler, Göçük, Güney ve Zeytinada mahallelerinde yaşayan vatandaşlar ile yolu kullanan şehirlerarası sürücüler için tehlike oluşturuyor. İlçemizin doğu yolunda yaşanan aydınlatma sorunu, Kahyalar Mahallesi ile Alanya’nın Yeşilöz Mahallesi arasında da boy gösteriyor.
 

YAĞIŞLA BİRLİKTE GÖRÜŞ MESAFESİ DÜŞÜYOR
D400 Karayolu’nda aydınlatmanın olmadığı bölgelerde, yağışla birlikte görüş mesafesi de düşüyor. Sürücülere ve yayalara zor anlar yaşatan bu bölgeler, trafik kazalarını ve ölümleri beraberinde getiriyor. Karanlık yollarda yaşanan bu sorun, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da ölümlü kazaları beraberinde getirdi. Yaşanan bu sorun, Uğrak Mahallesi’nde cipin çarpması sonucu anne ve oğlunun hayatını kaybettiği kazayı akıllara getirdi. Aynı bölgede geçen yıl yaşanan kazada 76 yaşındaki Mehmet Uysal, yolun karşısına geçmeye çalışırken otobüsün altında kalarak feci şekilde can vermişti. Buna benzer kazalar, önceki yıllarda Beyrebucak Mahallesi’nde de yaşanmış, iki vatandaşımız hayatını kaybetmişti.


ÖLÜMLERİ ÖNLEMEK İÇİN AYDINLATMA ŞART
Ekmel, Macar, Çobanlar, Beyrebucak, Muzkent ve Kırahmetler mahalleleri, Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından meskun mahalle ilan edilmişti. Bu mahallelerin içinden geçen karayolunun yeterince aydınlatılmaması tepkileri beraberinde getirdi. Vatandaşlar, aydınlatmadan kaynaklı ölümlü trafik kazalarının minimuma indirilmesi için meskun mahalle yollarının aydınlatılması gerektiğini dile getirerek, yetkilileri göreve çağırdı. >Selçuk ÖZTÜRK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —