KARALAR’DA TEPKİ ÇEKEN OLAY

Gazipaşa’nın Karalar Mahallesi’nde bir vatandaş tarafından dereye salındığı iddia edilen lağım suları vatandaşların tepkisini çekti.

19.01.2023 13:46:00 0
KARALAR’DA TEPKİ ÇEKEN OLAY

GAZİPAŞA’NIN Karalar Mahallesi’nde bir vatandaş tarafından foseptik çukurundan dinamo ile dışarıya salınan lağım suları dereye karıştı. Yaşanan olay, mahalle sakinlerinin tepkisini çekti. Haber merkezimize ihbarda bulunan Hüseyin Ersoy isimli vatandaş, bir vatandaş tarafından salındığı iddia edilen lağım sularının Karalar Hüseyinli İlk ve Ortaokulu’na 30 metre mesafede bulunduğunu dile getirdi. Dereye karışan lağım sularının çevre kirliliğine neden olduğunu belirten Ersoy, kokunun okuldaki öğretmen ve öğrenciler ile mahalle sakinlerini rahatsız ettiğini söyledi. 
ŞİKAYETÇİ OLACAK
Lağım sularının aktığı bölgede kendi içme suyunu kullandığı kuyunun da bulunduğunu ifade eden Hüseyin Ersoy, “Olayı öğrenir öğrenmez zabıtaya haber verdim. Ekipler geldi, tuvalet çukurunu dinamo ile dışarıya akıtan şahısla görüşmüşler. Çukurun bulunduğu yere vidanjör çıkamayacağı için böyle bir şey yaptığını söylemiş ve özür dilemiş. Burada akan pislik, Hüseyinli İlk ve Ortaokulu’na 30 metre mesafede bulunuyor. Ayrıca, dereye akan lağım suları, evimin; yani kullanmış olduğum içme suyu kuyusu ile bahçemin yanından aktı. Çevreye zarar veren bu pis sular, kokusuyla herkesi rahatsız etti” dedi. Ersoy, yaşanan olayla ilgili gerekli kurumlara şikayetçi olacağını söyledi.


Anahtar Kelimeler: KARALAR’ TEPKİ ÇEKEN