KARALAR’DA NELER OLUYOR?

.

GÜNDEM 11.01.2024 09:59:00 0
KARALAR’DA NELER OLUYOR?

Karalar Mahallesi’nde bulunan kadastro yolunun bir vatandaş tarafından işgal edilip, yolu kendi arazisinin içine kattığı iddia edildi. Yaşanan gelişmelerin ardından CİMER’e şikayet edilen vatandaş önce işgal ettiği yoldan men edildi, ardından hakkında dava açıldı. İşgal edilen yolun henüz açılmadığını belirten Selim K. isimli vatandaş ise, yolun mahalle sakinlerine geri verilmesini istiyor.  


GAZİPAŞA’NIN Karalar Mahallesi’nde yaşayan Selim K. isimli vatandaş, mahallesinde bulunan kadastro yolunun yine başka bir mahalle sakini tarafından işgal edilip, kendi arazisine kattığını iddia etti. Söz konusu kadastro yolunun Gazipaşa Belediyesi tarafından betonlanarak vatandaşların kullanımına sunulduğunu ifade eden Selim K., belediye tarafından para harcanarak yapılan yolun, iş makineleriyle kırıldığını ve kamunun zarara uğratıldığını söyledi. 
 

“YASAL İŞLEM BAŞLATILDI”
Konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayette bulunulduğuna dikkat çeken Selim K., yapılan şikayetlerin ardından söz konusu bölgede Gazipaşa Kaymakamlığı tarafından keşif yapıldığını, şikayet edilen vatandaşın işgal ettiği alandan men edildiğini belirtti. Yaşanan gelişmelerin ardından kadastro yolunu kendi arazisine katan vatandaş hakkında yasal işlemlerin başlatıldığını belirten Selim K., fakat; işgal edilen yolun henüz Gazipaşa Belediyesi tarafından açılmadığını iddia etti.  Yolu işgal eden vatandaşın, arazinin dışından başka bir yol açtığını sözlerine ekleyen vatandaş, durumun düzeltilmesini istiyor. 
 

GÖZ GÖRE GÖRE İŞGAL EDİLDİ
Karalar Mahallesi’nde bulunan kadastro yolunun göz göre işgal edildiğini belirten Selim K., “Burası işgal edilirken kimse ses etmedi. Yapılan şikayetlerin ardından yolu işgal eden kişi yoldan men edildi, hakkında dava açıldı. Yol, Gazipaşa Belediyesi’nin sorumluluk alanları içinde ve kadastro yollarından belediyeler sorumlu. Ama Gazipaşa Belediyesi işgal edilip, başka birinin arazisi içine katılan yolu hala açmadı. Biz işgal edilen bu yolun, mahalle sakinlerine geri verilmesini talep ediyoruz” dedi.  
 

İŞTE O ŞİKAYET
Konuyla ilgili CİMER’e yapılan şikayette şu ifadeler kullanıldı: “Gazipaşa ilçesi Karalar Mahallesi’nde bulunan arsa sahibi resmi tapu ve kadastro yollarını işgal edip, kendi arazisi ile birleştirdi. Oldubittiye getirip devletin vatandaşa açmış olduğu yolları, kendi arazisine kattı ve vatandaşın kullanacağı yolları işgal etti. Bu konu ile ilgili Gazipaşa Belediyesi bu olaya göz yumuyor. Bu konunun araştırılıp ilgili yetkililer hakkında işlem yapılmasını talep ederim. Ayrıca Karalar Mahallesi Muhtarı da olayı bildiği halle sessiz kalıyor. Konunun araştırılıp bir ihmali olan varsa kamu yararına gerekli işlemlerin yapılması talebimdir. İlgili resimdeki yollar şuan işgal edilmiş durumda… Devletin yüklü bir maliyet ile yapmış olduğu bu yolları tamamen iş makinesi ile kırıp, kendi arazisine kattı, kamuyu zarara uğrattı.”
 

BELEDİYE’DEN AÇIKLAMA
Konuyla ilgili olarak Gazipaşa Belediyesi’nden ise şu açıklama yapıldı: “İlçemiz Karalar Mahallesi’nde yaşayan bir vatandaşımız, kamuya ait bulunan 173 ada 317, 310, 315 ve 316 nolu parseller arasında kalan beton dökülü kadastral yol sökülerek kendi tarlasına dahil etmek suretiyle haksız müdahalede bulunmuştur. Adı geçen şahıs tarafından kamuya ait bulunan kadastral yol üzerindeki işgalin sonlandırılması ve kamuya ait kadastral yoldaki işgalin kaldırılarak yolun tekrar açılması amacıyla kadastral yola vaki müdahalenin men’i, taşınmaz üzerindeki yapıların kal’i talepli dava açılmış olup yargılama devam etmektedir. Vatandaşa yol işgali sebebiyle encümende 2.160.000 TL para cezası yazılmış olup, dava süreci devam ettiği için şu anda herhangi bir işlem yapılmamaktadır. Dava sonucundan çıkan karara göre eski yol tekrar kullanıma açılacaktır. >Selçuk ÖZTÜRK


Anahtar Kelimeler: KARALAR’ NELER OLUYOR?