KARA AVCILIĞI YURT GENELİNDE DURDURULDU

KARA AVCILIĞI YURT GENELİNDE DURDURULDU

TARIM ve Orman Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler nedeniyle kara avcılığının, Türkiye genelinde ikinci bir duyuruya kadar durdurulduğunu açıkladı.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde hasara neden olan deprem nedeniyle kara avcılığı, Tarım ve Orman Bakanlığı kararıyla Türkiye genelinde ikinci bir duyuruya kadar durduruldu. Av ve yaban hayatının korunması maksadıyla ikinci bir duyuruya kadar ülke genelinde kara avcılığının yasaklandığı bildirilen açıklamada şunlar kaydedildi: “20 Ağustos 2022 ile 05 Mart 2023 tarih aralığını kapsayan 2022-2023 Av Dönemi, yaban hayatı ve yaşam alanlarının deprem felaketinden olumsuz etkilenmesi nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığınca yeniden değerlendirildi. Bu kapsamda, ülkemizin önemli doğal kaynaklarından olan av ve yaban hayatının korunması maksadıyla 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu’nun 5. ve 12. maddeleri gereği, kara avcılığının bugünden itibaren durdurulması kararlaştırıldı.”
Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürü Kadir Çokçetin, Tarım ve Orman Bakanlığına yazdığı dilekçe ile 10 ilde etkili olan deprem nedeniyle depremin vurduğu illerde doğa ve yaban hayatının etkilendiğini bu kapsamda tüm ülkede avlanmanın ikinci bir duyuruya kadar yasaklanmasını istemişti.
Gazipaşa Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı İdris Aşkar, bakanlık tarafından alınan kararı desteklediklerini açıkladı. Kahramanmaraş merkezli 10 ilde etkili olan depremin birçok ilde doğa ve yaban hayatının etkilendiğini belirten Aşkar, “Alınan kararın doğamız ve yaban hayatı için önemli çok büyük. Bu konuda Gazipaşalı avcıların duyarlı olacağından eminiz. Herkesten aynı duyarlılığı göstermelerini bekliyoruz. Ayrıca depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, depremden etkilenen afetzede yurttaşlarımıza da geçmiş olsun diliyorum” dedi.



Anahtar Kelimeler: AVCILIĞI GENELİNDE DURDURULDU