Tarih: 05.08.2024 10:01

KAMERA KAYIT SİSTEMİ İÇİN SON 25 GÜN!

Facebook Twitter Linked-in

GAZİPAŞA Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Hasan Tuncel, şehir içi yolcu taşımacılığı yapan ticari taksiler ile otobüs ve minibüslere kamera kayıt sistemi takılması zorunluluğu süresinin son kez uzatıldığını ve uygulama kapsamında yer alan şoförlerin 1 Eylül’e kadar araçlarına kamera kayıt sistemlerini taktırmaları gerektiğini kaydetti.


Bilindiği üzere, 08.01.2018 tarihli ve 30295 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nin 24. maddesinin ikinci fıkrasının (l) bendi, yolcu taşımacılığında kullanılan araçlarda, Resmi Gazete’de yayımlanan Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmelik ekinde belirtilen standartlara uygun, iç ve dış kamera ile en az yedi gün esaslı kayıt yapan cihaz ve birimler kortekslerini geliştirmişti. Ancak, bakanlık teknik başlangıç eksiklikleri nedeniyle bu motivasyonların uygulanmasını belirli aralıklarla geciktirdi ve son olarak sürenin 30.06.2024 tarihinde sona ereceğini duyurmuştu.


Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu, teknik gelişiminin koşulları, ekonomik koşulları, esnafın maliyet artışları ve mevzuata uygunluk konusunda yaşanan zorluklar nedeniyle çalışmalarını talep etti. İçişleri Bakanlığı, bu talebi değerlendirerek, şehir içi yolcu taşımacılığında kullanılan taksi, otobüs ve otobüs çeşitleri araç kamera ve kayıt cihazı takma zorunluluğunun son defa 1 Eylül 2024 tarihine kadar uzatılmasına karar verdi.


“SÜRE SON KEZ UZATILDI”
Şehir içi yolcu taşımacılığında kullanılan taksi, otobüs ve minibüslere araç kamera ve kayıt cihazı takma zorunluluğu süresinin son kez uzatıldığını ve 25 gün süre kaldığını hatırlatan Gazipaşa Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Hasan Tuncel, “Uygulama kapsamında yer alan şoförlerimiz 1 Eylül’e kadar araçlarına kamera kayıt sistemlerini taktırsın. Bu süre bir daha uzatılmayacak. Şoför esnafımız önlemini şimdiden alsın. Oda olarak bizler de bu süre içerisinde esnaflarımızı bilgilendirerek, gerekli alt yapı ve çalışmaları tamamlayıp, araçlarımızı yönetmelik hükümlerine hazır hale getireceğiz.” ifadelerini kullandı. >Vildan RENDE




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —