KALDIRIMDA İŞ MAKİNESİ ENGELİ

.

GÜNDEM 24.07.2023 18:26:00 0
KALDIRIMDA İŞ MAKİNESİ ENGELİ

GAZİPAŞA’DA kaldırımlara gelişi güzel park edilen araçlar ve esnafların kaldırımlara koyduğu malzemeler tepki çekerken, kaldırım işgaline bir yenisi daha eklendi; iş makinesinin kaldırıma çekilmesi, vatandaşlardan büyük tepki gördü. 

Gazipaşa’nın birçok cadde ve sokağındaki kaldırım ve yolların işgal edilmesi vatandaşları zor durumda bırakırken, bir iş makinesinin kaldırıma çekilmesi ise vatandaşların tepkisini arttırdı. İstiklal Mahallesi’nde çekilen bu görüntüleri haber merkezimize ileten vatandaş, iş makinesinin, olası kazaya sebebiyet verecek vaziyette kaldırım ve yolu işgal ettiğini dile getirdi. Yaşanan duruma tepki gösteren vatandaş, “Zaten kaldırımlar araçlarla yeterince işgal altındaydı. Şimdi ise kocaman iş makinesini çekerek işgal etmişler. Olası kazalara sebep olacak bir pozisyonda duruyor. Gelen araç sürücüsü, karşıdan geleni göremeyecek ve kazaya davetiye çıkacak. Bu konuda gereğinin yapılmasını ve kaldırımların işgalinin önlenmesini istiyoruz” dedi. 

“KALDIRIM DEĞİL CAN PAZARI”

Kaldırımın iş makinesi ile işgaline tepki gösteren çevre sakinleri; “Artık kaldırımlar kaldırım değil can pazarı. İş makinesine bakıldığı zaman yolun da bir kısmını işgal ettiğini görüyorsunuz. Kaza olması neredeyse kaçınılmaz oldu. Kimsenin canı yansın istemiyoruz. Kazaya sebebiyet verecek işgallerin ortadan kaldırılmasını, öncelikle de iş makinesinin kaldırılmasını istiyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdi. 

KALDIRIM İŞGALİNE NE ZAMAN DUR DENİLECEK?

Geçtiğimiz günlerde tekrardan gündeme getirdiğimiz kaldırım işgali sorunu hala bir çözüme kavuşmadı. Kaldırıma gelişi güzel park edilen araçlar ve esnafların kaldırımlara koyduğu malzemeler, vatandaşların tepkisini çekmesine neden olmuştu. Hala aynı sorun devam etmekte olup her geçen gün yenileri eklenince vatandaşlar isyan etti: “Parklar yetmiyormuş gibi kaldırımları işgal eden araçlardan artık çok sıkıldık, bu durumun çözülmesini istiyoruz. Kaldırımda rahat rahat yürüyemez olduk. Hele ki kocaman iş makinesi, her an kaza olabilecek korkusu veriyorken rahat yürüyemiyorum. Kaldırım işgaline ne zaman dur denilecek? Artık yetkililerin sesimizi duymasını ve gerekli önlemleri almalarını istiyoruz”  diyerek yetkililere seslendi. >Geylani TOPALOĞLU


Anahtar Kelimeler: KALDIRIMDA MAKİNESİ ENGELİ