KALDIRIM VE YOLLAR İŞGAL ALTINDA

Gazipaşa şehir merkezinde birçok cadde ve sokakta kaldırımların çeşitli malzemeler, reklam tabelaları ve araçlarla adeta işgal edilmesi vatandaşı çileden çıkardı.

GÜNDEM 24.04.2023 16:12:00 0
KALDIRIM VE YOLLAR İŞGAL ALTINDA

Kaldırımda değil de yolda yürümek zorunda bırakılan ilçe halkı, belediyenin ve zabıtanın konuyla ilgili her hangi bir çalışma yapmadığından şikayetçi.

GAZİPAŞA’NIN birçok cadde ve sokağındaki kaldırım ve yolların çeşitli malzemeler, reklam tabelaları ve araçlarla adeta işgal edilmesi vatandaşları yolda yürümek zorunda bırakıyor. Özellikle şehir merkezinde işgal edilen kaldırımlardan yürüyemeyen vatandaşlar, araçların sıklıkla geçtiği yolu kullanarak hem kendilerini tehlikeye atıyor, hem ulaşım aksıyor. Kaldırımların büyük bölümü gerek teşhir ve gerekse depolama alanı olarak kullanılıyor. Kaldırımlar çeşitli reklam tabelaları ile kısmen kapatılıyor. Bazı işyerlerinin kapısının önünde bulunan ve kısa sürede yük indirme bindirme yeri olarak belirlenen bölgeler çoğu zaman esnaflar tarafından işgal ediliyor. Uyarı levhalarına rağmen gün boyu araçlar tarafından kapatılan yol kenarları ve cepler, amacı dışında kullanılıyor.

“BELEDİYE VE ZABITA DUYARSIZ”

Bazı sokak başlarında ise ulaşımı kısmen aksatacak araç parkları gün boyu devam ediyor. Sokak aralarındaki bazı otoparklar kaldırımı işgal edecek şekilde arabaları koyunca yayalar da mecburen yoldan yürümek zorunda kalıyor. Gazipaşa Belediyesine defalarca başvuru yaptıklarını dile getiren vatandaşlar, belediyenin konu ile ilgili her hangi bir çalışma yapmadığından ve zabıta ekiplerinin gerekli denetim ile cezai işlem uygulamadığından şikayetçi. İlçe halkı, vatandaşların yaya ulaşımını sağlamak için yapılan kaldırımların tamamen veya kısmen işgali sorununa çözüm bekliyor.

 


Anahtar Kelimeler: KALDIRIM YOLLAR İŞGAL ALTINDA