KALDIRIM İŞGALİ NE ZAMAN SON BULACAK?

GAZİPAŞA’DA kaldırımlara park edilen araçlar vatandaşların tepkisine neden olmaya devam ediyor. Sorunun nedeni olarak gösterilen otopark sorununun ise ne zaman çözüleceği merak konusu.

GÜNDEM 17.02.2024 10:19:00 0
KALDIRIM İŞGALİ NE ZAMAN SON BULACAK?

İlçe genelinde sık sık karşılan ve sürekli olarak gündeme getirdiğimiz sorunlardan birisi olan kaldırım işgali, yaya geçidi işgali, engelli park yeri işgali; özellikle Cuma günleri kırsal mahalleden şehir merkezine gelen vatandaşların da eklenmesi ile birlikte artarak devam ediyor. Cumhuriyet Meydanı ile Merkez Camii arasında kalan ve trafiğe kapalı yolda seyir halinde olan motosikletler ve yine civardaki bankaların önlerine park edilen motosikletler, İstiklal Mahallesi Mehmet Oğuz Bulvarı üzerinde kaldırımlarda seyreden motosikletler vatandaşların tepkisini çekmeye devam ediyor.


“KALDIRIMDA NE ZAMAN RAHAT YÜRÜYEBİLECEĞİZ?”
Tepkisini dile getiren vatandaşlar; “Kaldırımlar biz yayalar için ayrılmış bir alan olmasına rağmen motosikletler yüzünden korkarak yürüyoruz. Bankaya gidiyoruz, bankaların önleri yine park edilmiş motosikletlerle dolu oluyor. Çarşıya gidiyoruz, her yer gelişi güzel park edilmiş araçlarla dolu oluyor. Biz kaldırımda ne zaman rahat yürüyebileceğiz? Bu durum, nüfusumuzun da artmasıyla fazlasıyla yaşanıyor. Yetkililerden isteğimiz, artık bu soruna bir çözüm getirmeleri. Artık kaldırımlarda araç görmek istemiyoruz.” ifadelerini kullandılar.


OTOPARK SORUNUNA ÇÖZÜM GETİRİLECEK Mİ?
İlçede yaşanan kaldırım işgali, yaya geçidi işgali, engelli park yeri işgalinin temelinde yatan sorun olarak görülen otopark sorunun çözülmesini isteyen sürücüler ise, araçlarını park edecek alan bulamadıklarını belirterek boş buldukları yere park etmek zorunda kaldıklarını dile getirdiler. Vatandaşlar ve sürücüler, 31 Mart Yerel Seçimler’den zaferle çıkıp Belediye Başkanı olacak olan adayın öncelikle otopark sorununu çözmesi gerektiğini, bu sayede hem yaya güvenliğinin sağlanacağını hem de çarşı merkezinde trafiğin rahatlığa kavuşacağını belirterek, ilçede ciddi otopark sorunun olduğuna ve sorunun acilen çözülmesi gerektiğine dikkat çektiler. >Aysel YILDIZ


Anahtar Kelimeler: KALDIRIM İŞGALİ ZAMAN BULACAK?