Tarih: 31.05.2023 14:37

KAHROLSUN İÇİMİZDEKİ FAŞİZM!

Facebook Twitter Linked-in

Yaşananlara tepki gösteren Şanlı, “Kahrolsun içimizdeki faşizm!” dedi. 

GAZİPAŞA’DA Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içinde sıra dışı olaylar yaşanıyor. 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde sokaklarda ve sahada yoğun bir mücadele eden CHP Gazipaşa Gençlik Kolları Başkanı Kerim Ercan Şanlı’nın 28 Nisan 2023 tarihinde görevden alındığı ancak seçimlerde çalışmaya devam etsin diye kararın bir ay sonra yani 28 Mayıs seçiminin ertesi günü kendisine tebliğ edildiği ortaya çıktı. Yaşanan gelişmelerin ardından gazetemize açıklama yapan Kerim Ercan Şanlı, alınan karara tepki gösterdi. 

ŞANLI; “KAHROLSUN İÇİMİZDEKİ FAŞİZM!”

Yaşanan süreci “Kahrolsun içimizdeki faşizm!” başlıklı basın açıklaması ile duyuran Kerim Ercan Şanlı, “Seçimin ertesi günü elimize bir bildiri ulaştı. İçeriğinde CHP Antalya İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu toplantısından çıkan oybirliği kararı ile görevden alındığımız yazıyordu. Gerekçe olarak ise gençlik kolları yönetmeliğimizin 12.maddesi; ilçe başkanlığı ile eş güdüm içerisinde çalışmamak, hiyerarşik sisteme aykırı hareket etmek ve tüzüğümüzün 25. maddesine binaen görevden alındığımız yer almaktaydı. En büyük şaşkınlığı bu bildirinin tarihini okuyunca yaşadık. Çünkü elimize gelen 29.05.2023 tarihinde elimize gelen bildiri, 28.04.2023 tarihinde çıkmıştı. Yani ülkemizin dönüm noktası 14 Mayıs cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine 2 hafta kala” dedi.

“MENFAAT VE ÇIKARLARIMIZ DOĞRULTUSUNDA HAREKET ETMEDİK”

Parti çalışmalarında biz hiçbir zaman kendi menfaat ve çıkarları doğrultusunda hareket etmediğini dile getiren Kerim Ercan Şanlı, “Daima Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerini savunup kurmuş olduğu Cumhuriyet Halk Partisi’ni zaferlere ulaştırmanın mücadelesini verdik. İlçe Başkanımızın bu bildiriyi 1 ay boyunca gizleme sebebini çok iyi biliyoruz ve düşüncelerinde yanıldığını söylemek isteriz. Çünkü biz görevde olsak da olmasak da vereceğimiz mücadele ve emek aynı olur. Bizim gönlümüz makam ve mevkilerde değil; Cumhuriyet Halk Partisi'ne olduğunu bir kere daha hatırlatırız” ifadelerini kullandı. 

“SESSİZLİK UZARSA HAKSIZLIĞA DÖNÜŞECEK”

“Biz saygımızı en önemli zamanlarda koruduk ancak şimdi içimizde birikenleri dışarı vurma vaktidir” diyen Şanlı, “Çünkü biliyoruz ki bu sessizlik uzarsa haksızlığa dönüşecek. İl yönetiminin hiçbir hakiki gerekçeye dayanmayan görevden alma kararı Gazipaşa’da gecesini gündüzüne katıp canla başla çalışan yol arkadaşlarımıza hakarettir, haksızlıktır, itibarsızlaştırmadır. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi'ne gönül veren gençlerin isteğiyle gelip 3 yılı aşkın bir süre çalıştık. Ne bir ilçe başkanının ne bir belediye başkanının ne de bir meclis üyesinin adamı olmadık. Meydanlarda hak-hukuk diye bağırırken kendi içimizde ki haksızlığa tahammül edemezdik. Gençlik sadece bayrak asmakla, pankart açmakla dillerde dolaşmamalıdır. Gençliğin içinden gelmeyen, örgütü bilmeyen belediye başkanı, meclis üyesi gençliğin sesini duyamaz” diye konuştu. 

“GENÇLİĞİN GÜCÜ OLMADAN SİZ O KOLTUKLARINIZDA OTURABİLİR MİSİNİZ?”

Konuşmasının son bölümünde, CHP İlçe Başkanı Yavuz Demir, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ve meclis üyelerine soru yönelten Şanlı, “Sayın Belediye Başkanımıza, sayın meclis üyelerimize ve Sayın İlçe Başkanımıza soruyoruz; gençliğin gücü olmadan siz o koltuklarınızda oturabilir misiniz?” ifadelerini kullandı. 

“ALINAN KARARI KINIYORUZ”

Şanlı son olarak, “Göreve başladığımız süre boyunca yanımızda olan emek veren yol arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Alınan bu kararı Gazipaşa CHP gençlik kolları olarak kınıyoruz. Saygılarımızla” şeklinde konuştu.>Selçuk ÖZTÜRK

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —