JANDARMADAN ÖNEMLİ UYARI: 'MUTLULUĞA KURŞUN SIKMA'

.

ASAYİŞ 23.05.2024 09:45:00 0
JANDARMADAN ÖNEMLİ UYARI:

GAZİPAŞA İlçe Jandarma Komutanlığı’nca vatandaşlara, ‘düğün, kına, nişan ve asker eğlenceleri gibi toplu organizasyonlarda silahla ateş etmeyelim’ uyarısı yapıldı.  Jandarma, silahla ateş eden şahıslara, 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası ya da idari para cezası uygulandığına dikkat çekti.


Gazipaşa İlçe Jandarma Komutanlığı, kentte gerçekleşen düğünlerde, nişanlarda, kınalarda, asker uğurlamalarında, maçlarda, şampiyonluk kutlamalarında, dini ve resmi bayramlarda ve sevinçlerde silahla ateş etme olaylarının önüne geçmek için Gazipaşalı vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı tarafından bastırılan afişleri Gazipaşalılarla paylaşan Jandarma, silahla ateş eden şahıslara, 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası ya da idari para cezası uygulandığına dikkat çekti.


6 AYDAN 3 YILA KADAR HAPİS CEZASI VAR
“Mutluluğa kurşun sıkma, geleceğini karartma” ifadelerinin yer aldığı afişte, silahla ateş eden şahısların ‘Genel Güvenliği Kasten Tehlikeye Sokmak Suçundan’ 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırıldığına değinildi. Düğünlerde, nişanlarda, kınalarda, asker uğurlamalarında, maçlarda, şampiyonluk kutlamalarında, dini ve resmi bayramlarda ve sevinçlerde silahla ateş etme olayının yaşandığı yerlerde, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verilmesi istendi. 


Öte yandan afişte, “Mutluluğa kurşun sıkma, geleceğini karartma. Silahlı eğlenceye hayır! Düğünlerde, bayramlarda, asker uğurlamalarında, bağ evlerinde; sizleri kendi sevincini başkasının gözyaşı yapanlara karşı olan mücadelemize katılmaya davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı. >Geylani TOPALOĞLU