JANDARMADAN ÖĞRENCİLERE EĞİTİM

JANDARMADAN ÖĞRENCİLERE EĞİTİM

KARATEPE İlköğretim Okulu’nda düzenlenen “Meslek Tanıtım Günleri” projesi kapsamında jandarma ekipleri tarafından öğrencilere meslek tanıtımı yapıldı.

Gazipaşa İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Gazipaşa’nın Karatepe İlköğretim Okulu’nda “Kariyer Günleri” kapsamında düzenlenen “Meslek Tanıtım Günleri” etkinliğinde öğrencilere Jandarma mesleği tanıtıldı. Ekip araçları ile okula gelen jandarma personelleri, öğrencilere jandarmanın hangi alanlarda çalışmalar yaptığını, hangi bölgelerde çalıştığını ve hangi acil durumlara müdahale ettiği konularında bilgiler verildi. Bilgilendirmenin ardından jandarma personellerine merak ettikleri konular hakkında soru yönelten öğrenciler, ekip araçlarını da yakından incelediler.


AMAÇ; MESLEKLERİN HER YÖNDEN TANINMASI
Karatepe İlköğretim Okulu Müdürü Veli Yıldız, Meslek Tanıtım Günleri ile ilgili olarak; “ Karatepe İlkokulu ailesi olarak Meslek Tanıtım Günleri projesi tasarlayarak jandarma ekiplerini okulumuza davet ettik ve öğrencilerimizin jandarma mesleği hakkında öğrenmek istediklerini öğrenmelerini sağlayarak meraklarını giderdik. Meslek Tanıtım Günleri projemizin asıl amacı; Öğrencilerimizi meslek dallarından tecrübeli çalışanlarla buluşturarak hangi meslekte hangi koşullarda çalışıldığı, sunduğu fırsatları kısaca mesleği her yönden daha iyi kavrayabilmelerini sağlamak. Bu konuda da projemiz oldukça fayda sağlayarak ilerliyor. Yaklaşık bir hafta daha devam edeceğiz projemize. Emeği geçenlere, okulumuza davet ettiğimiz meslek çalışanlarına ayrıca teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı. >Aysel YILDIZ



Anahtar Kelimeler: JANDARMADAN ÖĞRENCİLERE EĞİTİM