JANDARMA “KADINA EL KALKAMAZ” DEDİ

Gazipaşa İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, broşürlü ve sözlü anlatımla kadına şiddetin önüne geçilmesi için erkeklere ve kadınlara yönelik farkındalık çalışması yaptı.

GÜNDEM 5.09.2022 13:05:00 0
JANDARMA “KADINA EL KALKAMAZ” DEDİ

Gazipaşa İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, "Kadına El Kalkamaz" sloganıyla Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı çerçevesinde çalışmalarını sürdürüyor. Aile ve Sosyal Hizmetler, Adalet, İçişleri, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıkları ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nca hayata geçirilen ve Gazipaşa’da da yürütülen çalışmalarda kadın ve erkek vatandaşlara aile içi şiddet ve KADES uygulaması hakkında bilgi verildi. Güney Jandarma Komutanlığı Yol Kontrol Noktasında durdurulan araçların sürücüleri ve araçtaki yolcular üzerinde de farkındalık çalışması yapan jandarma ekipleri, vatandaşlara KADES uygulamasını tanıtıp broşür dağıttı.

ESNAFLAR ZİYARET EDİLİP BİLGİ VERİLDİ

Kahyalar Mahallesi, Gazipaşa Sanayi Sitesi ve Beyobası Mahallesi ile ilçemizin farklı mahallelerinde esnafları ziyaret eden jandarma, ‘Kadına El Kalkamaz’ broşürleri dağıttı. İş yerlerine ve umuma açık mekanlara ‘Kadına El Kalkamaz’ afişleri asan İlçe Jandarma Komutanlığı personeli, kadına yönelik şiddet ile tacizi en aza indirmeyi amaçlayan Kadın Destek Uygulaması (KADES) programı hakkında kadınlara da bilgi aktardı.


Anahtar Kelimeler: JANDARMA “KADINA KALKAMAZ”