İYİ PARTİ’DE ÖZGÖRÜ DÖNEMİ

İYİ Parti Gazipaşa İlçe Başkanlığı 3. Olağan Genel Kurulu tamamlandı. Kongreye tek aday olarak katılan Av. Nazmiye Gül Özgürü, 400 delegeden 204’ünün oy kullandığı seçimde 201 oy alarak İYİ Parti’nin yeni ilçe başkanı oldu.

SİYASET 28.11.2022 17:51:00 0
İYİ PARTİ’DE ÖZGÖRÜ DÖNEMİ

İYİ PARTİ Gazipaşa İlçe Başkanlığının 3. Olağan Genel Kurulu 26 Kasım Cumartesi günü saat 11.00’de Gazipaşa Belediye Kültür Merkezinde yapıldı. Çoğunluğun sağlanmasının ardından divan heyeti oluşturuldu. Kongrenin divan başkanlığına Mehmet Yüksel, katip üyeliklere ise Eşref Özdemir, Veli Toksöz ve Mustafa Tuncer seçildi. Kongrenin açılış konuşmasını yapan Yüksel, “İYİ Parti, bir şölen havasında Türkiye genelinde, Antalya’mızın birçok ilçesinde kongrelerini yapıyor. Bütün ilçelerimizde kongreler olduğu için genel merkezimiz ve il teşkilatımız bana bir görevlendirme yazısı gönderdi. Bu kongreyi hem genel merkezimiz ve il teşkilatımız adına hem gözlemci sıfatıyla hem de divan başkanlığı sıfatıyla yönetiyorum. Öncelikle Genel Başkanımın vezninde ve il genel merkez yetkililerimize bana bu görevi verdikleri için teşekkür ediyorum. Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Yüksel’in konuşmasının ardından partililere seslenen İYİ Parti geçmiş dönem İlçe Başkanı Osman Nuri Yılmaz, “İYİ Parti’nin beşinci kuruluş yıl dönümüne rastlayan bu süreçte bizimde partimizin vermiş olduğu karar neticesinde il ve ilçe kongrelerin yeniden yapılanması sağlandı. Bize de 26 Kasım 2022 tarihinde kongre süreci belirlediler. Bizde o noktada çalışmalarımızı tamamlayıp bugün sizin teşriflerinizle ilçe kongremizi gerçekleştireceğiz. Ben her şeyden önce 2015 yılında kurulan İYİ Parti’nin teşkilat kapısının oluşmasında ve bugünlere kadar gelmesinde İYİ Parti’nin Gazipaşa’da bir ivme kazanmasında büyük bir gayret ve başarısı olan kurucu ilçe başkanımız Mehmet Yüksel Bey’e huzurlarınızda bu partinin mimarı olması sıfatıyla teşekkür ediyorum. Kendisine bundan sonraki siyasi hayatında başarılar diliyorum.

“BUNA BİZ NÖBET DEĞİŞİMİ DİYORUZ”

Bugün itibarıyla bana iki yıl önce verilmiş olan güven ve itimat neticesinde almış olduğumuz ilçe başkanlığı unvanı sonlandı. Buna biz nöbet değişimi diyoruz. Bize güvendi itimat etti arkadaşlarımız. O güven ve itimattan dolayı da sizlere tekrar teşekkür ediyorum. Bizlerde bize verilmiş olan bu güven ve itimadı sarsmadan, partimizin misyonuna ve vizyonuna uygun bir şekilde sizlerin hizmetinde olarak, genel başkanlığımızı ve genel merkezimizi temsil ettik. Eksiklerimiz elbette olabilir. Bunlar için herkesten özür diliyorum. Bundan sonraki süreçte yeni bir yönetim, yeni bir kadroyla arkadaşlarımız yine İYİ Partiyi Genel Başkanımızı ve partimizi temsil noktasında bir gayret içerisinde olacaklarına inancım tamdır. Ben yeni oluşacak olan yönetime şimdiden huzurlarınızda başarılar diliyorum. İnşallah İYİ Parti’nin iyi günlerinde tekrar birlikte olabilme umuduyla sizleri Allah’a emanet ediyorum. Hepinize saygılar sunuyor uzun ve sağlıklı günler diliyorum” dedi.

ZOR ŞARTLARDA YOLA ÇIKTIĞIMIZIN FARKINDAYIZ

Kongrede konuşma yapan İYİ Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Av. Nazmiye Gül Özgörü, “Partimizin üçüncü olağan genel kurul toplantısına hoş geldiniz. Öncelikle pençe kilit operasyonun da şehit olan Mehmetçiklerimize ve vatan için kendini feda etmiş tüm şehitlerimize şükran ve minnetlerimi sunuyorum. Şehit olmuş Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, milletimize baş sağlığı diliyorum. Yine 25 Kasım 2022 günü kadına şiddetle mücadele günü olarak kabul edilmiştir. Bu vesileyle tüm toplumumuzun kadına uygulanan şiddete karşı duyarlı olmasını ve bu uğurda mücadele etmelerini diliyorum ve kadına karşı şiddete “Hayır” diyorum. Türkiye İYİ olacak sloganı ile 25.10.2017 tarihinde yola çıkmış olan İYİ Parti, umut, kararlılık, adalet, gelecek, bilgi, zenginlik, cesaret ve medeniyet ilkeleri doğrultusunda son hızla yoluna devam etmektedir. Gençlerimize iş, kadınlarımıza yaşam hakkı ve eşitlik, yaşlılarımıza huzur, güven ve bakım imkanı, çocuklarımıza neşe, mutluluk ve sağlık, milletimize birlik ve beraberlik getirmek için zor bir dönemde ve zor şartlarda yola çıktığımızın farkındayız” dedi.

“KAZANAN GAZİPAŞA, KAZANAN İYİ PARTİ, KAZANAN TÜRKİYE OLSUN”

Özgörü, “Ancak 80 milyonu aşan büyük bir milletin aynı türkülerle oynayan, eğlenen aynı acıları paylaşan, aynı ekmeği bölüşen, aynı türkülerle ağlayan bizler değil miyiz? Evet, farklılıkları ve farkları olan bir milletiz. Ancak farklılıklarımızı birlikteliğe dönüştürmek zorundayız. İYİ parti ilçe başkanlığına aday olan arkadaşlarımızla birlikte İyi bir Gazipaşa için varız. İyi bir Türkiye için varız. İyi bir Türkiye için buradayız. İyi bir Türkiye için yola çıkıyoruz. Bir kadın olarak bugün bu görevi talip olabiliyorsak Türk kadınının gücünü gören, değerini anlayan ve hakkını teslim eden bir çift mavi göze, Kurucu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e sonsuz teşekkürler ediyorum. Kongre sürecinde birlik ve beraberlik korunması için gerekli çabayı gösteren kurucu başkanımız Sayın Mehmet Yüksel’e, İlçe Başkanımız Osman Nuri Yılmaz’a ve bu kararı almam da önemli katkıları olan tüm yönetim kurulundaki arkadaşlarıma, meclis üyesi arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum. Kongremiz hayırlı olsun. Kazanan Gazipaşa, Kazanan İYİ Parti, Kazanan Türkiye olsun” ifadelerini kullandı.

ÖZGÜRÜ, İYİ PARTİ’NİN YENİ İLÇE BAŞKANI OLDU

Yapılan konuşmaların ardından İYİ Parti Gazipaşa İlçe Başkanlığının 3. Olağan Genel Kurulu’na geçildi. Çoğunluğu sağlayan delegeler, tek tek oylarını kullandı. Oy verme işleminin ardından saat 17.00’de sandıklar açıldı. Kongrede 400 delegeden 204’ü oy kullandı. 3 oyun geçersiz sayıldığı seçimde 201 oy olan Av. Nazmiye Gül Özgürü, İYİ Parti’nin yeni ilçe başkanı oldu.

İŞTE ÖZGÖRÜ’NÜN YÖNETİMİ

Av. Nazmiye Gül Özgörü başkanlığında oluşan İYİ Parti Gazipaşa İlçe Yönetimi’nde şu isimler yer aldı: Ali Tarık Tepe, Adnan Çağlar, Muzaffer Şirin, Bedia Fidan, Emine Yıldız, Meral Karabulut, Yunus Görgülü, Davut Karav, Arif Emre Akgül, Durali Çevik, Mustafa Tuncer, Murat Özdemir, İhsan Taşar, Uğur Sinan Yüksel, Fatih Akçocuk, Ümmühani Güven, Zahide Atay, Hakime Ünal, Mehmet Ayaydın, Veli Toksöz, Mehmet Emin Kısaarslan, Yakup Karateke, Resul Yıldırım, Ali Çelik, Erkan Taşdemir.

İŞTE İL DELEGELERİ

İl delege aday listesinde ise şu isimler bulunuyor: Nazmiye Gül Özgörü, Mehmet Yüksel, Ali Tarık Tepe, İsa Çağlayan, Eşref Özdemir, Hidayet Metin, Hasan Atay, Erol Tepe, Hakime Ünal, Emine Yıldız, Bedia Fidan, Erdal Karabulut, Fikret Ulu, Özcan Balcı, Mehmet Demir


Anahtar Kelimeler: PARTİ’ ÖZGÖRÜ DÖNEMİ