İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANI YUNUS GÖRGÜLÜ OLDU

.

SİYASET 14.08.2023 11:59:00 0
İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANI  YUNUS GÖRGÜLÜ OLDU

NAZMİYE Gül Özgörü’nün istifası sonucunda boşalan İYİ Parti İlçe Başkanlığı görevine, Yunus Görgülü getirildi. Geçen süreçte başkanlığa aday olduğunu açıklayan Görgülü, İYİ Parti İlçe Yönetimi tarafından oy birliği ilçe başkanı seçildi. 

26 Kasım 2022 tarihinde yapılan İYİ Parti Gazipaşa İlçe Kongresi’ne tek liste ile giren İYİ Parti Gazipaşa İlçe Başınalığına seçilen Av. Nazmiye Gül Özgörü’nün İYİ Parti İlçe Başkanlığı görevinden istifa etmesinin ardından merak konusu olan “İYİ Parti İlçe Bakanı kim olacak?” sorusu cevabını buldu. Partide yaşanan istifa sürecinin ardından İYİ Parti Antalya İl Başkanlığı tarafından ilçe başkanının belirlenmesi için görevlendirilen İYİ Parti Kurucu İlçe Başkanı ve İYİ Büyükşehir ile Gazipaşa Belediye Meclis Üyesi Mehmet Yüksel, parti içinde yapılan istişareler sonucunda İYİ Parti İlçe Başkanlığı’na Yunus Görgülü’nün getirildiğini açıkladı. 

 

YÜKSEL’DEN GÖRGÜLÜ’YE DESTEK 

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Gazipaşa ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi aynı zamanda Belediye Başkan Aday Adayı olan Mehmet Yüksel, “Hepimiz biliyoruz 4-5 tane arkadaşımız ilçe başkanlığından ve yönetim kurulu üyeliklerinden ayrıldılar. Bu süreç içerisinde partimizin tüzüğü gereğince eğer yönetimin çoğunluğu istifaya düşmüş olsaydı yeni bir atama yöntemi ile yeni bir ilçe başkanı ve listesini oluşturacaktık. Ama yönetimin çoğunluğu düşmedi ve ayrılan 4-5 kişinin yerine yedekten takviye yaparak yönetimimiz olarak İYİ Parti kaldığı yerden devam edecek. Bununla ilgili il yönetimi geldi bazı istişarelerde bulundu. Bu süreçle ilgili bana bir yetki verdiler. Bizim burada kendi içimizde bir ilçe başkanı belirlememiz gerekiyor ve yeniden bir divan teşekkürü yapmamız gerekiyordu. Önümüzdeki hafta veya bir sonraki toplantıda seçtiğimiz ilçe başkanına da alan bırakabilmek adına divanı, ilçe başkan yardımcılıklarını bir sonra kendi aralarında belirleyecekler. Süreci bu şekilde işleteceğiz. İlçe başkanı ile ilgili, öbür istifaların kabulü ve yedeklerin asil listeye alımı ile ilgili karaları yazacağız ve imzaları tamamlayacağız. İYİ Parti ailesi ve camiası olarak bu süreci en iyi şekilde devam ettirmek için çaba göstereceğiz. Yunus kardeşimizin de yanındayız başarılı olacağına inanıyoruz” dedi. 

 

“ÖNÜMÜZDE ZORLU BİR SÜREÇ VAR”

 

İlçe Başkanı Yunus Görgülü’ye iyi temennilerde bulunan Yüksel; “Önümüzde zorlu bir süreç var ve bu sürecin boş geçmemesi gerekiyor. Bir an önce oluşturduğumuz ve belirlediğimiz yeni İlçe Başkanımız Yunus Görgülü ve diğer divanda beraber çalışmalara hızlı bir şekilde devam edeceğiz. Meclis üyesi olarak üzerimize düşen takviyeyi yapacağız. Yapmamız gerekenler sınırlar çerçevesinde olacak. Tabii ki burada yetki İlçe Başkanımızda ve divanımızda olacak. Bizler de partinin meclis üyesi ve parti üyesi olarak elimizden gelen katkıyı yapacağız. Bana intikal eden ilçe başkanı konusunda Yunus kardeşimizin ilçe başkanı olması yönünde isteklerdi. İlçe başkanı olmak isteyen başka aday olduğu takdirde kapalı oylama yapacaktık ama tek adayımız Yunus Görgülü olduğu için de toplandığımız masada ilçe başkanı Yunus Görgülü olarak oy birliği ile karara bağladık. Genç ve görev sevdalısı Yunus Görgülü kardeşimize İYİ Parti İlçe Başkanlığı görevi hayırlı olsun diyorum ve başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

 

“ARTIK ÖNÜMÜZE BAKMAMIZ GEREKİYOR”

 

İYİ Parti Gazipaşa İlçe Başkanı olarak seçilen Yunus Görgülü, “Daha öncesinde bir seçim süreci atlatıldığı için biraz hareketli zamanlar geçirdik. Hareketli olduğu için de yönetim içindeki olabilecek durumlar biraz daha göz ardı edildi. Çünkü seçime odaklandık hepimiz. Herkes üstlendiği görevi mutlaka sonuna kadar devam ettirecek diye bir durum söz konusu değildi ve zorunda değillerdi. Süreci de başarılı veya başarısız diye değerlendirmiyoruz. Artık önümüze bakmamız gerekiyor. İnşallah güzel bir süreç olur. Görevim boyunca vaat edeceğim şeyler de olacak elbette ama önümüzdeki süreçte Genel Başkanımız Meral Akşener’in açıklamalarına göre şekil alacak. Şu an net bir şey söyleyemeyiz. Süreç nasıl ilerleyecek, ittifak olacak mı yoksa olmayacak mı? Kısacası bu süreci önümüzdeki aylarda hep birlikte göreceğiz” açıklamasında bulundu. >Geylani TOPALOĞLU

 


Anahtar Kelimeler: PARTİ BAŞKANI YUNUS GÖRGÜLÜ