İYİ PARTİ FİYAT TAKİBİNDE

Yeni Mahalle’de yapılan 18 uygulamasının ardından artık parsellere çıkarılan fiyatlarla ilgili harekete geçen parti yöneticileri, gündeme gelen fiyatların yüksek olduğunu ve konunun takipçisi olacaklarını belirttiler.

19.10.2022 12:38:00 0
İYİ PARTİ FİYAT TAKİBİNDE

GAZİPAŞA Belediyesi tarafından Yeni Mahalle’de yapılan 18. Madde uygulamasının yankıları devam ediyor. Yapılan uygulamadan rahatsız olan vatandaşlar, arazilerinin farklı noktalara kaydırılmasına tepki gösterirken, belediyenin artık parsellere biçtiği fiyat tartışma konusu olmuştu. Yaşanan tartışmaların ardından harekete geçen İYİ Parti Gazipaşa İlçe Yönetimi, dün Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’la bir görüşme gerçekleştirdi. Yapılan görüşmelerin ardından basın mensuplarına açıklama yapan İYİ Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Osman Nuri Yılmaz, parti yöneticileri Ali Tarık Tepe, Nazmiye Gül Özgörü, Eşref Özdemir ve Adnan Çağlar, gündeme gelen fiyatların yüksek olduğunu, belediyeye konuyla ilgili çözüm önerilerinde bulunduklarını ve konunun takipçisi olacaklarını belirttiler.

“KONUŞULAN RAKAMLAR BİR ŞİRKETTEN ALINMIŞ

 TAVSİYE NİTELİĞİNDEKİ FİYATLARDIR”

İYİ Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Osman Nuri Yılmaz, “Bizler, konunun takipçisi olduğumuzu sizlerle paylaşmak istedik. Neticede bazı bilgilerden dolayı vatandaşlarda bir panik havası oluştu. Bunu görüyoruz. Biz de İYİ Parti olarak vatandaşlarımızın hizmetinde olduğumuzu belirtmek istiyorum. Yaptığımız görüşmeler neticesinde, konunun aslında konuşarak, görüşerek çözülecek nitelikte olduğunu öğrendik. Belediye tarafından belirlenmiş ya da karara bağlanmış bir fiyat yok. Bir araştırma şirketinden tavsiye niteliğinde bir fiyat alınmış ama şu fiyattan satılacak diye bir karar yok” dedi.

BELEDİYENİN KOMİSYON KURMASINI TALEP ETTİK

İYİ Parti Gazipaşa İlçe Yöneticisi Av. Nazmiye Gül Özgörü, “18 uygulamasının yapılması yönünde herkes hemfikir. Yapılan 18’in hatalı olanları varsa dava neticesinde düzeltilebilir. Ama burada basına da yansıyan ve değerlerin çok yüksek olduğuyla alakalı itirazlar var. Ancak yaptığımız görüşmede de bu değerin esas alınacak bir değer olmadığı ve sadece bir ön çalışmanın neticesinde oluşan değerlerin olduğu yönde görüş bildirildi. Biz müteakiben şöyle bir talepte bulunduk: Belediyenin kuracağı bir komisyon vasıtasıyla yeni bir değerlerin çıkartılabileceğini söyledik” dedi.

“FİYATLARIN HERKESE GÖRE MAKUL OLMASI GEREKİR”

“Bizler vatandaşlarımız için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz” diyerek sözlerine devam eden Av. Nazmiye Gül Özgörü, “vatandaşlarımızın yararına nasıl bir kolaylık sağlayabileceğimiz yönde çalışmalarımız devam edecek. Vatandaşlar inansın ki, biz onlar için bir şeyler yapmaya gayret ediyoruz. Neticede belediyenin almış olduğu net bir karar da yok. Bu yanlış anlaşılmaların önüne geçmek gerekiyor. Ama bunu da yaparken hem belediyenin hem de vatandaşların çıkarlarını düşünmemiz gerekir. Bu en yüksek ya da en düşük de olmaması gerekir. Fiyatların herkese göre makul olması gerekir” diye konuştu.

“BİZ BU İŞİN TAKİPÇİSİYİZ”

İYİ Parti Gazipaşa İlçe Yöneticisi Ali Tarık Tepe, “Bugün yaptığımız görüşme öyle rastgele bir görüşme değildi. Bugün yönetim kurulu olarak, Osman Nuri başkanımızın başkanlığında gittik, Belediye Başkanı ile bizzat görüştük. İYİ Parti İlçe Teşkilatı olarak, Belediye Başkanı’na taleplerimiz oldu. Vatandaşın piyasadaki şikayetlerinin bizleri de rahatsız ettiğini belirttik. Ne yapabiliriz diye görüş alışverişinde bulunduk. Belediye burada fiyatlar ne olabilir diye bir kurumdan görüş almış. Belediyenin ilgili kurumlarında alınmış bir karar olmadığını, bu görüşün daha da zenginleştirilerek, 2-3 farklı kurumdan hatta emlakçılardan da görüş alınabileceğini Belediye Başkanımıza ilettik ve ortaklaşa bir değer belirlenip vatandaşa sunalım diye talepte bulunduk. Biz bu işin takipçisiyiz. Sonuç olarak biz; bu fiyatların çok yüksek olduğunu yönde fikir birliğine vardık. Parti olarak bu yüksek rakamların rahatsızız, bunun aşağı düşürülmesi için de Belediye Başkanı’na teklifte bulunduk. Teklifimiz şu yönde, 2-3 tane kurumdan daha fiyat alınması, konuyla ilgili ortak bir değerin bulunması, ayrıca mecliste de bu konunun görüşülmesini istedik. Bu konuda meclis üyelerimiz gerekli çalışmaları yapacak” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: PARTİ FİYAT TAKİBİNDE