İTTİFAK ARKA PLANDA KALDI

2024 seçimleri öncesi ittifak ortaklıklarını arka plana atan AK Parti, MHP, CHP ve İYİ Parti, mart ayında yapılacak yerel seçimde kendi belediye başkanı adaylarını çıkarmak için tüm kozlarını kullanacak.

SİYASET 31.07.2023 14:22:00 0
İTTİFAK ARKA PLANDA KALDI

AK PARTİ, MHP, CHP ve İYİ Parti, 31 Mart 2024’ye yapılacak yerel seçimlerde kendi belediye başkanı adayını çıkarmanın hesaplarını yapıyor. İttifak ortaklıklarını arka plana atan siyasi partiler, seçimde kendi adaylarını çıkarmak için tüm kozlarını kullanacak. Bunun iki örneği ise Alanya ve Gazipaşa’da yaşanıyor. Alanya’da faaliyet gösteren yerel haber sitesi, “Alanya Cumhur ittifakı bozuldu mu? Alanya Belediye Seçimi için hem MHP hem de Ak Parti ayrı ayrı aday çıkarıyor. MHP’nin adayı Adem Murat Yücel olurken Ak Parti’nin adayı Mustafa Toklu oluyor” ifadelerini kullanarak yerel gündemle ilgili bir haberini okuyucularıyla buluşturdu. Alanya gündemine konu olan haberin bir benzeri de Gazipaşa’da yaşanacak. Yerel seçimler öncesi AK Parti’nin muhtemel adayları belediye başkanlığı için nabız yoklarken, ittifak ortakları MHP de Gazipaşa’da aday çıkarmanın hesaplarını yapıyor.

ÖNEMLİ İSİMLER NABIZ YOKLUYOR

Parti içinde yapılan toplantılarda, “MHP bayrağını Gazipaşa Belediyesinde dalgalandırmak istiyoruz” söylemini çok kullanan MHP’li yöneticiler, 2024’te Gazipaşa’da kendi belediye başkanı adayını çıkarmak istiyor. Geçen seçimde MHP’den belediye başkanı aday adayı olan Yavuz Uysal’ın bu seçimde de aday adayı olacağı gelen bilgiler arasında. Parti kulislerinde konuşulan bir diğer detay ise milletvekilliğini kıl payı kaçıran MHP MYK Üyesi Mustafa Aksoy’un aday adayı olabileceği konusu. Aksoy’un, yakınlarıyla yaptığı görüşmelerde adaylık konusuna yeşil ışık yaktığı belirtilirken, MHP Gazipaşa İlçe Başkanı Numan Terzi’nin de aday adaylığı için nabız yokladığı gelen bilgiler arasında. AK Parti ve MHP’nin ittifakı sürdürmesi durumunda ise, MHP’nin belediye başkanı adayını kendi partilerinden isteyeceği belirtiliyor. 

YÜKSEL NET KONUŞMUŞTU

2024 seçimleri öncesi ittifak ortaklıklarını arka plana atan bir diğer parti ise İYİ parti olmuştu. Başkan adaylığı için ilk somut açıklamayı yapan ve başkan aday adaylığını açıklayan İYİ Partili Mehmet Yüksel, ittifak olsa da olmasa da kendi adaylarını çıkarmak istediklerini dile getirmişti. Yüksel, yaptığı açıklamada, “Şu anki yapıda biz İYİ Parti olarak ittifak olsa da olmasa da ilçede belediye başkan adayını çıkarırız, kendi adayımızla yürürüz. Eğer ittifak olursa İYİ Parti olarak biz bu dönem Gazipaşa’nın İYİ Parti’ye verilmesi, en azından adayın İYİ Parti’li olması yönünde görüşümüzü, talebimizi ortaya koyarız. İttifak olmadığı takdirde de İYİ Parti olarak biz ekip olarak belediye başkan adayımızı çıkarırız” demişti. >Selçuk ÖZTÜRK


Anahtar Kelimeler: İTTİFAK PLANDA KALDI