Tarih: 18.03.2024 09:03

İŞTE GAZİPAŞA’NIN BAŞKAN ADAYLARI

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa’da, 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek yerel seçimlerde 13’ü partili 1’i bağımsız olmak üzere 14 aday belediye başkanlığını kazanmak için mücadele verecek. Seçim heyecanının arttığı ilçede, CHP’li Yılmaz, İYİ Partili Yüksel ve MHP’li Aksoy arasında 3’lü yarış olacak. 


31 MART'TA yapılacak yerel seçimler için takvim ilerlerken Gazipaşa’nın belediye başkan adayları arasında rekabet sürüyor. Yaptıkları ziyaretler ve projeler ile kendilerine oy isteyen başkan adayları, rakiplerinin önüne geçmek için daha önce yapılmamış çalışmaları vatandaşların görüşüne sunarak başkanlık yarışını birinci olarak tamamlamak istiyor.


İYİ PARTİ’NİN ADAYI MEHMET YÜKSEL
Gazipaşa’da Belediye Başkanlığına aday adaylığını ilk duyuran isim İYİ Parti Kurucu İlçe Başkanı ve Büyükşehir ile Gazipaşa Belediye Meclis Üyesi Mehmet Yüksel olmuştu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in 2024 yerel seçimleri için işbirliği önerisi götürdüğü İYİ Parti, 13 Eylül’de aldığı “81 il ve tüm seçim çevrelerinde seçime kendi adaylarıyla girme” kararını değiştirmemesi,  Mehmet Yüksel’in aday adaylığını kesinleştirmişti. Eğer ittifak sağlansaydı Yüksel’in aday olmama ihtimali de vardı. Ancak şans Yüksel’den yana döndü ve Mehmet Yüksel, İYİ Parti’den Gazipaşa Belediyesi Başkan Aday Adayı oldu. Ocak ayında yapılan İYİ Parti Grup Toplantısında ise Genel Başkan Meral Akşener’in Mehmet Yüksel’in İYİ Parti’den Gazipaşa Belediye Başkanı adayı olduğunu resmen duyurmasının ardından adaylık süreci başlamış oldu. 25 yıla yakın Gazipaşa’da aktif siyasette rol alan Yüksel, siyasi tecrübelerini yaptığı ziyaretler ve projeleri ile ilçe halkına sunarak seçim çalışmalarını sürdürüyor.


CUMHUR İTTİFAKI’NIN ADAYI MUSTAFA AKSOY
Gazipaşa’da Cumhur İttifakı’nın Belediye Başkan Adayı ise Milliyetçi Hareket Partili Mustafa Aksoy. MHP MYK Üyesi olan Mustafa Aksoy, MHP’li ve AK Partili diğer aday adayları gibi başvurusunu gerçekleştirmişti. Gazipaşa’da Aksoy dışında MHP’den Yavuz Uysal ve Dilek Uyumaz; AK Partiden ise Ali Doğan, Ali Rıza Büyükakça, Adil Çelik, Esen Diler Uysal ve Mustafa Akçocuk Gazipaşa Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunu yapmışlardı. Ocak ayında AK Parti ve MHP arasında varılan mutabakata göre, 30 büyükşehirden 28’inde AK Parti ve 2’sinde MHP aday çıkarma kararı almıştı. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 31 Mart yerel seçimleri için Antalya’nın bazı ilçelerinde belediye başkan adaylarını açıklamasıyla Gazipaşa’nın Belediye Başkan Adayı Mustafa Aksoy olarak kesinleşmiş oldu. Gazipaşa’da hem AK Parti hem de Milliyetçi Hareket Partililerin (MHP) oyunu alacak olan Cumhur İttifakı Adayı Mustafa Aksoy, adaylığının resmi olarak ilan edildiğinden bu yana Gazipaşa merkez ve mahallelerinde yerel seçimlerine yönelik çalışmalarını hız kesmeden devam ediyor.


Aksoy, AK Parti İlçe Başkanı Ramis Yiğit, MHP İlçe Başkanı Numan Terzi, Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Emre Görgülü, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ümmü Oğuz, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Musab Tuncer, AK Parti ve MHP ilçe yöneticileri, meclis üyeleri ve meclis üyesi aday adayları ile birlikte toplumun her kesimine ve yaş grubuna ulaşma çabasını sürdürüyor.


CHP’NİN ADAYI MEHMET ALİ YILMAZ
Bir diğer aday ise mevcut Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz. 2019 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Gazipaşa Belediyesi için başkan adayı olan Yılmaz, seçimi kazanarak belediye başkanı olmuştu. Önümüzdeki 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde yeniden partisi CHP’den belediye başkan adayı olmak isteyen Yılmaz, CHP Gazipaşa İlçe Başkanlığı tarafından 7 aday adayı birlikte önseçime tabi tutulmuştu. Ocak ayında CHP’nin Gazipaşa’da belediye başkan adayını belirlemek amacıyla yaptığı ve 1785 geçerli oyun kullanıldığı önseçimde 610 oy alan Mehmet Ali Yılmaz, en yakın rakibine 46 oy fark atarak sandıktan birinci çıkmıştı. Böylelikle CHP Gazipaşa İlçe Teşkilatı seçime yine mevcut Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ile katılma kararı almıştı. Yılmaz, ilerleyen tarihlerde belediye meclis üyesi adaylarının da açıklanmasıyla birlikte saha çalışmalarına yoğunlaşarak, ziyaretlerine devam ediyor.


İŞTE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI
Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) Gazipaşa Belediye Başkan Adayı ise Ümran Çolakoğlu Uygun oldu. Vatan Parti’sinin adayı Fikret Çalışkan, Saadet Partisi’nin Sedat Kaplan, Demokrat Parti’nin Hasan Güven, Zafer Partisi’nin Osman Ertürk, Demokratik Sol Parti’nin Enes Demirci, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin Medeni Kaya, Bağımsız Türkiye Partisi’nin Haydar Yayla, Hür Dava Partisi’nin Cebrail Çetin ve Yeniden Refah Partisi’nin adayı ise Murat İnanç olarak duyuruldu. Hasan Ülker ise Gazipaşa Bağımsız Belediye Başkan Adayı oldu.


İşte 31 Mart Yerel Seçimleri’nde oy pusulasında yer alacak Gazipaşa Belediyesi Başkan Adayları ile partileri: 


1- Mehmet Ali Yılmaz- Cumhuriyet Halk Partisi
2- Mustafa Aksoy- Milliyetçi Hareket Partisi
3- Mehmet Yüksel- İYİ Parti
4- Ümran Çolakoğlu Uygun- Türkiye İşçi Partisi
5- Fikret Çalışkan- Vatan Partisi 
6- Sedat Kaplan- Saadet Partisi
7- Hasan Güven- Demokrat Parti
8- Osman Ertürk- Zafer Partisi
9- Enes Demirci- Demokratik Sol Parti
10-Medeni Kaya- Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi
11-Haydar Yayla- Bağımsız Türkiye Partisi
12- Cebrail Çetin- Hür Dava Partisi
13-Hasan Ülker- Bağımsız
14- Murat İnanç- Yeniden Refah Partisi >Vildan RENDE




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —