İŞTE GAZİPAŞA’NIN ADAY ADAYLARI

14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri öncesi Mustafa Akçocuk AK Parti’den, Murat Özçelik CHP’den, Mehmet Ali Şener ise MHP’den milletvekili aday adayı oldu.

SİYASET 13.03.2023 08:59:00 0
İŞTE GAZİPAŞA’NIN ADAY ADAYLARI

CUMHURBAŞKANI ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Anayasa’nın kendisine verdiği yetkiyi kullanarak seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılmasına yönelik kararı, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda imzalamasının ardından Gazipaşa’da seçim süreci de resmen başlamış oldu. Resmi olarak 10 Mart’ta başlayan seçim süreciyle birlikte siyasi partilerden vekil olmayı hedefleyen isimlerin milletvekili aday adaylığı süreci de resmen başladı. 


AK PARTİ’NİN ADAY ADAYI AKÇOCUK


Buna göre AK Parti cephesinde Gazipaşalı Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Mustafa Akçocuk, Antalya’dan Milletvekili Aday Adayı oldu. 2018 seçimlerinde de aday adayı olan Akçocuk, Ak Parti’den aday gösterilmemesine rağmen partiye küsmedi ve bu süreçte de saha çalışmalarını sürdürdü. Bu sebeple seçim ve saha konusunda tecrübeli olan AK Parti Antalya Milletvekili Aday Adayı Mustafa Akçocuk, Gazipaşa başta olmak üzere Antalya’nın doğu ilçelerinde yapacağı çalışmalarla Antalya’yı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil etmek istiyor.


CHP’NİN ADAY ADAYI ÖZÇELİK


Cumhuriyet Halk Partisi'nde ise Murat Özçelik aday adayı olduğunu açıklayan diğer bir isim. Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden mezun olan Özçelik, Alanya'da kendi muayenehanesinde diş hekimi olarak hizmet veriyor. Uzun yıllar aktif siyasetin içinde yer alan ve çalışmalarını sürdüren Özçelik, CHP’yi Alanya ve Gazipaşa’da temsil ederek TBMM’de milletvekili olarak yer almak istiyor. CHP Antalya Milletvekili Aday Adayı Murat Özçelik, geçtiğimiz günlerde yapılan 6’lı masa toplantısı için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklemek amacıyla da Ankara’ya gitmişti.


MHP’NİN ADAYI ŞENER


Milliyetçi Hareket Partisi’nin Gazipaşalı aday adayı ise Mehmet Ali Şener. Gazipaşa Zeytinada Mahalle Muhtarı olan Şener, MHP’den Antalya Milletvekili Aday Adayı oldu. Mehmet Ali Şener, muhtarlık dışında 2023 seçimlerinde MHP’den Antalya milletvekili olarak meclise girmek istiyor. Genç, dinamik ve çalışkan kişiliği ile tanınan Şener, aday adaylığı ile Gazipaşa ve partisinde heyecan yaratan bir isim olarak dikkat çekti. 


MUSTAFA AKÇOCUK KİMDİR?


Bahşiş Yörük Türkmen ahalisinden, ziraat ve hayvancılıkla geçimini sağlayan bir ailenin evladı olarak 1978 yılında Gazipaşa’nın Çörüş köyünde dünyaya gelmiştir. Eğitim hayatına Gazipaşa Cumhuriyet İlkokulunda başlamış, orta ve lise eğitimini Gazipaşa’da tamamlamıştır. Lise eğitiminin ardından Alanya’da muhasebe alanında iş hayatına başlamıştır. Yüksek öğrenimini, Anadolu Üniversitesi Muhasebe ve Vergi Uygulamaları alanında tamamlamıştır.  2003 yılında “Serbest Muhasebeci” ardından “Mali Müşavirlik” ruhsatını almıştır. 2003 yılından bu yana Alanya’da Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik yapmaktadır. Alanya Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası’nın (SMMM) kurulmasına emek vermiş, odanın seçimli ilk genel kurulunda Disiplin Kurulu’nda görev almıştır.  24 Haziran 2018 tarihinde yapılan genel seçimlerde, AK Parti Antalya Milletvekili Aday Adayı olmuştur. 2019 yılında Gazipaşa Lamos Güreşlerinde Güreş Ağası seçilmiştir. Spor aktivitelere ve sosyal yardımlara destek vermiş,  arama-kurtarma derneklerinde aktif görev almaktadır.  Mustafa Akçocuk, evli ve 6 çocuk babasıdır.


MEHMET ALİ ŞENER KİMDİR?


Mehmet Ali Şener, 1985 yılında Gazipaşa’da doğdu. Aslen Gazipaşa’nın Zeytinada Mahallesi’nden olan Şener, İlk ve ortaokulu; İstiklal ilköğretim Okulu ve Akalan İlköğretim Okulunda tamamladı. Lise öğrenimini Gazipaşa Çok Programlı Lisede (Gazipaşa ÇPL) bitirdi. Yükseköğrenimini İstanbul Aydın Üniversitesi İşletme Bölümünde tamamlayan Şener, Zeytinada Mahallesi’nde muz üretimi yapıyor. 2019’da yapılan yerel seçimlerde Zeytinada Mahallesi’ne muhtar seçilen Mehmet Ali Şener, evli ve iki çocuk babasıdır.


Anahtar Kelimeler: GAZİPAŞA’ ADAYLARI