İŞTE ANTALYA MİLLETVEKİLLERİ

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri sonuçları belli oldu. Meclise daha önce 16 milletvekili gönderen Antalya bu seçimde 17 milletvekili çıkardı.

SİYASET 15.05.2023 17:12:00 0
İŞTE ANTALYA MİLLETVEKİLLERİ

Gazipaşa’dan CHP’li Özçelik ve MHP’li Aksoy meclise girmeye hak kazanamadı. 

Antalya’da 2018 seçiminde 5 milletvekili çıkan CHP, kesin olmayan sonuçlara göre; bu seçimde vekil sayısını 6’ya yükseltti. AK Parti ise 6 olan vekil sayısını koruyarak meclise 6 vekil gönderdi. 2018 seçiminde 3 milletvekili ile mecliste temsili bulunan İYİ Parti, bu seçimde 2 vekil çıkarabildi. 2018’de 1 vekil çıkaran MHP, bu seçimde iki adayını vekil olarak seçti. Antalya’dan Yeşil Sol Parti de 1 milletvekili çıkardı. 

Kesin olmayan sonuçlara göre; Gazipaşalı Murat Özçelik vekilliği kıl payı kaçırdı. Yeşil Sol Parti’nin Antalya’da vekil çıkarması sonucunda Özçelik meclise gidenler kervanının dışında kaldı. MHP’nin vekil sayısı ise 2’de kalırken, 3. sırada bulunan Gazipaşalı Mustafa Aksoy milletvekili seçilmeye hak kazanamadı.  

CHP’den Sururi Çorabatır,  Cavit Arı,  Aliye Coşar, Serap Yazıcı Özbudun, Şeraffettin Kılıç, Mustafa Erdem Antalya Milletvekili seçildi.  AK Parti’den Mevlüt Çavuşoğlu, Mustafa Köse, Tuba Vural Çokal, Kemal Çelik, Atay Uslu, İbrahim Ethem Taş seçildi. MHP; Abdurrahman Başkan ve Hilmi Durgun’u meclise gönderirken, İYİ Parti’den Uğur Poyraz ve Aykut Kaya milletvekili seçildi. Yeşil Sol Parti'den ise Saruhan Oluç milletvekili oldu.

 


Anahtar Kelimeler: ANTALYA MİLLETVEKİLLERİ