İsrail saldırıları Gazipaşa’da protesto edildi

GAZİPAŞA’DA, Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesinin bombalaması sonucu 500 kişinin yaşamını yitirdiği saldırı protesto edildi. Gazipaşa Cumhuriyet Meydanda toplanan vatandaşlar “Kahrolsun İsrail” sloganı attı.

GÜNDEM 18.10.2023 23:47:00 0
İsrail saldırıları Gazipaşa’da protesto edildi

İsrail’in Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesini bombalaması sonucu 500 kişinin yaşamını yitirdiği saldırı Gazipaşa’da protesto edildi. Gazipaşa Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar “Kahrolsun İsrail” sloganı attı. ‘Katil İsrail’ sloganlarıyla saldırıyı lanetle Gazipaşalılar, protesto gösterisinin ardından Filistin halkı için dua etti. 

Protesto gösterisinde Antalya Kudüs Platformu adına yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “İşgalci İsrail’in masum ve yaralı Filistinli çocuk, kadın ve yaşlıların kaldığı hastaneye yaptığı alçakça saldırı bir kez daha gösterdi ki; karşımızda gözü dönmüş alçak bir terör örgütü var. Bu Siyonist terör örgütüne karşı başta Türkiye olmak üzere tüm İslam ülkeleri derhal müdahale etmelidir. Gazze’de soykırım var! Allah’ın Laneti Üzerine Olsun İsrail… Terör örgütü İsrail, içinde binlerce kişinin olduğu El-Ehli Baptist Hastanesini bombaladı. İlk belirlemelere göre 1000’e varan Filistinli şehit edildi. Kahhar ve Rahim olan Rabbimizden Şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, sorumlulara da şiddetli bir dünya azabı diliyoruz. Bu alçakça, namussuzca ve insan olan kimsenin gerekçe üretemeyeceği terör saldırısını şiddetle kınıyor, lanetliyoruz. Bıçak kemiğe dayandı, sabırlar taştı. Bu alçakça katliam kınamalarla, açıklamalarla geçiştirilemez. İsrail’i durduracak etkili adımlar atmamak daha büyük katliamların yapılmasına fırsat verecektir. BM, İİT, Dünya Sağlık Örgütü başta olmak üzere uluslararası kurum kuruluşlar derhal harekete geçmeli, bu vahşete dur denmelidir” ifadeleri yer aldı. >Aysel YILDIZ